Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Schijndracht

Het kan gebeuren dat een paring heeft plaatsgevonden, maar dat het geen bevruchting tot resultaat heeft. Normaal vindt de eisprong plaats na prikkeling van het vaginaslijm en/of druk in de lendenen (bij de paring). Het kan dus gebeuren dat bij een loops vrouwtje tijdens het spel met andere fretten een eisprong wordt opgewekt door druk in de lendenen.

In dit geval is er dus wel een eisprong maar geen bevruchting en dan wordt het vrouwtje schijndrachtig. De schijndracht duurt eveneens 42 dagen, waarna er (omdat er geen jongen worden geboren) na 2 weken weer loopsheid volgt. Het vrouwtje kan dan weer opnieuw gedekt kan worden.
Er zijn medicijnen die de schijndracht tegen gaan.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:35
Meer in deze categorie: « Pups Sterilisatie »

Even voorstellen

Esther Klok

Esther Klok Assistente Esther Klok assisteert Francoise bij haar werkzaamheden met veel enthousiasme. Esther en haar vriend zijn zeer fanatieke menners. En niet onverdienstelijk: ze zijn al meerdere keren Nederlands kampioen geworden. Samen met Francoise heeft zij de sportbegeleiding voor paarden opgezet.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens