Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Voortplanting

Over het algemeen wordt het vrouwtje moertje genoemd en het mannetje aangeduid als ram.

De ram bereikt zijn seksuele rijpheid in het voorjaar volgend op zijn geboorte of op de leeftijd van 6 - 9 maanden. Hij is seksueel actief van december tot juli. Dit gaat vooraf aan de loopsheid van het moertje en is een aanpassing in verband met spermarijping. De testikels dalen slechts gedurende het bronstseizoen af in het scrotum en zijn dan het grootst.

Het moertje bereikt de seksuele rijpheid in het voorjaar volgend op haar geboorte of op de leeftijd van 6 - 9 maanden. De loopsheid begint met het zwellen van de roze vulva, die na ongeveer één maand de volle omvang bereikt (van enkele mm. tot haast 2 cm).
Vanaf twee weken na het begin van de vulvazwelling kan men het moertje laten dekken. De loopsheid duurt van maart t/m augustus.
Indien een moertje niet gedekt wordt, blijft zij continu loops (eventueel tot 6 maanden). Dit is niet bevorderlijk voor haar gezondheid.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:34
Meer in deze categorie: « Sterilisatie Voeding »

Even voorstellen

Angelique Hooyer

Angelique Hooyer Voor de meeste klanten is Angélique een bekend gezicht. Zij bemant bijna dagelijks de balie. Om de klanten goed te kunnen helpen bij de keuze van de juiste (dieet) voeding heeft ze zes cursussen gevolgd en is ze nu voedingdeskundige. Daarnaast vindt Angélique het heel belangrijk om goed advies te…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement