Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Artrose

Artrose is een gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen in het gewricht afneemt en daardoor het gewricht stijf en pijnlijk wordt. Een huisdier geeft niet zozeer pijn aan, maar loopt wat moeilijker en stijver. Dit proces is onomkeerbaar en wordt met de tijd steeds erger. Hoe eerder de diagnose, hoe meer er nog te redden valt.

Hoort u wel eens van anderen dat uw huisdier zo stijf loopt of echt oud wordt? En denkt u dan: Ach ja, het is de leeftijd nietwaar? Maar vaak hebben oude dieren pijnlijke gewrichten waardoor ze zo stijf lopen en oud aandoen. Maar mijn huisdier heeft geen pijn hoor, horen wij als dierenarts vaak. Uw huisdier kan u natuurlijk niet vertellen wanneer hij pijn heeft, maar herkent u één van de volgende symptomen, dan is het heel goed mogelijk dat uw huisdier last heeft van artrose.

Een dier met artrose

- komt moeilijker uit de mand, maar heeft ook moeite om weer te gaan liggen
- loopt stijf, vooral in het begin van een wandeling
- wil niet meer in de auto of op een stoel/vensterbank springen
- is niet meer zo enthousiast bij (lange) wandelingen en houdt dit niet zo goed meer vol
- wordt een beetje chagrijnig voor z'n omgeving
- loopt af en toe of zelfs continu kreupel
- krijgt minder bespiering van z'n poten

Artrose is een gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen in het gewricht afneemt. Dit gaat gepaard met toenemende pijnen en komt vooral bij oudere dieren voor. Over de oorzaak is niet nog niet alles bekend. Wel is bewezen dat overgewicht een rol speelt. Vaak wordt artrose pas in een laat stadium gediagnosticeerd als het huisdier al ernstig kreupel is, terwijl de bovenstaande symptomen al lange(re) tijd bestaan. Een hond of kat met artrose is echter goed te behandelen, met name als het in een vroeg stadium wordt herkend. Let daarom goed op of uw huisdier bovengenoemde symptomen vertoont. Zo ja, wacht niet te lang om naar uw dierenarts te gaan voor een passende therapie.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 11:38

Even voorstellen

Natasja Kooijinga

Natasja Kooijinga Natasja maakt als assistente al geruime tijd deel uit van het team. Het uitvoeren van de werkzaamheden in het laboratorium is een van haar belangrijkste taken. Daarnaast kunt u haar 's ochtends aan de telefoon krijgen en zorgt ze dat u de medicijnen in het kastje op kunt halen. Naast…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement