Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Bijtende honden

Waarom wordt of is een hond agressief?

Dit kan komen door onderliggende lichamelijke klachten, een verkeerde opvoeding of een vervelende ervaring uit het verleden. Samen met de dierenarts en een gedragstherapeut voor dieren kunt u vaak nog heel wat aan dit probleem doen.

Honden zijn leuke kameraden. Je kunt ze uitlaten, met ze spelen en lachen. Maar ze hebben soms ook minder mooie kanten. Bijvoorbeeld als ze mensen bijten, iets waar iedereen altijd erg van schrikt. Het blijkt dat in de praktijk vaak jonge kinderen in hun eigen huis worden gebeten. Kinderen spelen graag met een hond. Vaak vindt de hond dat ook leuk, echter niet altijd… Onbewust lokken kinderen soms een hondenbeet uit. Het is daarom verstandig kinderen te leren om op een veilige manier met een hond om te gaan.

LICG

Het landelijk informatie centrum gezelschapsdieren (LICG) heeft een cd-rom met instructieboekje gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe u hondenbeten bij kinderen kunt voorkomen: De Blauwe Hond cd-rom. Ga voor meer informatie kunt u kijken op http://www.blauwe-hond.nl of http://www.licg.nl.

Agressiviteit

Honden kunnen ook naar elkaar agressiviteit vertonen. Nog altijd krijgen wij als dierenartsen regelmatig honden met bijtwonden op de praktijk. Vaak loopt het goed af, indien mogelijk sluiten we de wond en de hond krijgt standaard pijnstillers en antibiotica. Is de hond zodanig gegrepen dat de borst- of buikholte geperforeerd is, dan worden de vooruitzichten een stuk somberder. Belangrijk om te weten is dat agressiviteit bij honden ook voort kan komen uit lichamelijke klachten, zoals slechter zien of horen, pijn en misselijkheid. Dit kan de dierenarts controleren.

Hoe kunt u voorkomen dat uw hond in de toekomst gaat bijten?

Het allerbelangrijkste is om de hond goed en consequent op te voeden! Ga bijvoorbeeld met uw pup naar de puppycursus en eventuele vervolgcursussen. Ook zijn er speciale gedragstherapeuten voor honden die kunnen helpen bij problemen. Als u van uw hond weet dat hij agressief kan worden naar andere honden bij het uitlaten, lijn hem dan aan of doe hem een muilkorfje om. Zo kunnen heel veel problemen voorkomen worden. Uiteindelijk willen we toch vooral plezier van onze hond hebben!

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 11:37

Even voorstellen

Spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp De spoedeisende hulp wordt uitgevoerd door de erkende geborgde rundveedierenartsen van onze praktijk. In zeer uitzonderlijke situaties kunnen wij gebruik maken van de diensten van drie buurtpraktijken. U belt gewoon de praktijk op nummer 0595 - 441706. Wij zorgen er vervolgens voor dat er zo snel mogelijk een rundveedierenarts naar…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement