Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Speciaal voor fokkers

Dierenkliniek Winsum biedt een aantal diensten aan voor fokkers: officiële HD en ED röntgenfoto’s met direct digitaal röntgen systeem, progesteron test met exacte bepaling en binnen enkele uren uitslag, K.I., sperma-onderzoek, drachtigheidsecho, keizersnede uitgevoerd met aangepaste anesthesie en uitgebreide bewaking, pup- en kittencontrole aan huis en 24 uur per dag bereikbaarheid.

Officiële HD en ED foto's

Bij ons op de kliniek heeft u de mogelijkheid om officiële HD en ED foto's te laten maken. De praktijk beschikt over een direct digitaal röntgen systeem. Het grote voordeel hiervan is dat je de foto’s niet meer apart hoeft te ontwikkelen. Binnen één seconde kunt u het resultaat al zien op het beeldscherm. Op deze manier bieden we een perfecte kwaliteit waarop u niet hoeft te wachten.

Progesteron test

Door middel van een progesteron test kunnen wij de precieze dekdatum bepalen. Ons apparaat meet de exacte waarde van het progesterongehalte in het bloed. Binnen 2 uur heeft u de uitslag al binnen en weet u of de teef gedekt moet worden. Verder kunnen we met deze test de precieze datum van bevalling vaststellen. Dit alles wordt in ons laboratorium bepaald na bloedafname bij de teef.

K.I.

Voor K.I. bij de teef kunt u ook bij ons terecht.

Onderzoek zaad

Wij kunnen de kwaliteit van het zaad van de reu onderzoeken.

Echo's op dracht

Vanaf 28 dagen na dekking voeren wij echo's op drachtigheid uit.

Keizersneden

Bij ons heeft u de mogelijkheid om keizersneden met veilige gasnarcose uit te laten voeren. Ook hebben wij de beschikking over moderne bewakingsapparatuur.

Nestcontrole en enting

Als de pups 6 weken of kittens 9 weken oud zijn, kunt u bij ons terecht voor de eerste enting. U krijgt bij elke pup een uitgebreid keuringsrapport in het paspoort. Voor de enting van het nest komen wij ook bij u thuis als u dit wenst

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 11:30

Even voorstellen

Dierenarts Margrit Terpstra-Meinen

Dierenarts Margrit Terpstra-Meinen Margrit is in 2005 afgestudeerd en heeft daarna eerst 1,5 jaar in een praktijk in Overijssel gewerkt. Hierna is ze vertrokken naar het hoge Noorden en werkt sinds 2007 met veel plezier in Winsum. Rundvee en schapen beslaan het grootste gedeelte van haar tijd, met als speciale interesse uiergezondheid en…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens