Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Reisziekte

Voor veel hondeneigenaren is het een bekend probleem: reisziekte. Net als bij mensen is het vooral een probleem welke voorkomt op jonge leeftijd. Het leidt tot onrust en ongemak voor zowel de hond als de eigenaar, waardoor het samen reizen als iets zeer onplezierigs wordt ervaren. Samen op vakantie gaan zit er niet meer in en zelfs een ritje naar de dierenarts wordt zo lang mogelijk uitgesteld. Gelukkig zijn er goede medicijnen voor.

Hoe ontstaat reisziekte?

Gevoelens van duizeligheid, misselijkheid en onrust ontstaan doordat signalen vanuit het evenwichtsorgaan niet kloppen met signalen vanuit de rest van het lichaam. Het evenwichtsorgaan ligt in het binnenoor en zendt signalen naar de hersenen die aangeven in welke houding het lichaam zich bevindt en hoe het lichaam beweegt. Samen met signalen vanuit spieren, gewrichten en ogen helpt het evenwichtsorgaan de hond in evenwicht te houden. Als de hond in een rijdende auto zit en naar het interieur van de auto kijkt, zien z’n ogen een stilstaand beeld terwijl de spieren, gewrichten en het evenwichtsorgaan doorgeven dat z’n lichaam beweegt. Hierdoor ontstaat het gevoel van misselijkheid wat ook nog eens wordt verergerd door onrust en angst. Als een hond een keer reisziekte heeft meegemaakt, zal hij bij een volgende autorit bang zijn om weer dat nare gevoel te krijgen wat dus alleen maar de problemen verergert.

Symptomen

In eerste instantie valt de onrust op: niet rustig willen zitten of liggen, kwijlen, hijgen en piepen. Vervolgens kan hij door de misselijkheid gaan braken.

Wat kunt u er tegen doen?

Gelukkig zijn er medicijnen die u veilig aan uw hond kunt geven tegen reisziekte. Gebruik niet de medicijnen die voor mensen gemaakt zijn, maar vraag uw dierenarts om tabletjes die  speciaal geschikt zijn voor de hond. Zo kan ook uw hond genieten van uitstapjes met de auto!

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 11:19

Even voorstellen

Angelique Hooyer

Angelique Hooyer Voor de meeste klanten is Angélique een bekend gezicht. Zij bemant bijna dagelijks de balie. Om de klanten goed te kunnen helpen bij de keuze van de juiste (dieet) voeding heeft ze zes cursussen gevolgd en is ze nu voedingdeskundige. Daarnaast vindt Angélique het heel belangrijk om goed advies te…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement