Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Overgewicht

50% van de honden en katten in Nederland heeft last van overgewicht met vaak ernstige gevolgen zoals artrose en suikerziekte. Dierenkliniek Winsum heeft een apart gewichtsspreekuur waar u gratis begeleid wordt met het gezond laten afvallen van uw hond of kat.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 50% van de honden en katten last heeft van overgewicht. In feite is het dus niet veel anders dan bij de meeste mensen in Nederland.

Symptomen

• sloom zijn
• zichzelf niet meer kunnen wassen
• gewrichtsontsteking (veel pijn bij bewegen, niet meer kunnen lopen)
• erg benauwd
• suikerziekte
• hartaandoeningen
• etc.

 

Zo’n dier zal eerst volledig worden nagekeken door de dierenarts om te kijken of er geen andere medische problemen zijn waardoor de klachten zijn ontstaan. Eventueel wordt het bloed onderzocht. Als hier niets uitkomt, adviseren wij om het dier af te laten vallen.
Hiervoor wordt de eigenaar met het dier doorverwezen naar ons speciale gewichtspreekuur.

Gewichtspreekuur

Elke woensdag is er de mogelijkheid om gratis op de woensdagmiddag op afspraak bij een van onze assistentes langs te komen. Eén keer in de twee weken kan dit ook op woensdagavond. Susanne Smit en Esther Klok zijn gespecialiseerd in voeding en dieetvoeding voor huisdieren.
Zij zullen samen met u een plan op stellen om het dier af te laten vallen. De dieren gaan over op een voeding met heel veel ruwe vezel en minder vet. Wel zitten alle vitamines en mineralen er in. Op deze manier kan het dier op een gezonde en verantwoorde manier afvallen. Natuurlijk gaan we daarnaast zorgen dat het dier meer gaat bewegen en hebben we allerlei handige tips.
Door de jaren heen zijn er zeker al zo’n 100 dieren op deze manier heel wat kilo’s kwijt geraakt. Katten die 25 % van het lichaamsgewicht afvielen en honden die 15 kilo kwijtraakten.

 


Kat Biggel van de familie Doesburg op de weegschaal bij de assistente.

 

Het resultaat

 

• dieren kunnen weer goed lopen
• lekker kunnen spelen zonder pijn
• niet meer benauwd zijn
• zich weer kunnen wassen
•etc.

Op de voor en na foto’s kunt u goed het verschil zien.
Mocht uw dier ook problemen hebben met het overgewicht, schroom niet en neem contact met ons op. We geven u graag advies.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 13:47

Even voorstellen

Spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp De spoedeisende hulp wordt uitgevoerd door de erkende geborgde rundveedierenartsen van onze praktijk. In zeer uitzonderlijke situaties kunnen wij gebruik maken van de diensten van twee buurtpraktijken. U belt gewoon de praktijk op nummer 0595 - 441706. Wij zorgen er vervolgens voor dat er zo snel mogelijk een rundveedierenarts naar…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens