Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Ziektenkostenverzekering

Op het gebied van diergeneeskunde is er tegenwoordig veel mogelijk, denk maar aan uitgebreide gebitsbehandelingen, kijkoperaties, orthopedische ingrepen, etc. U wilt graag de beste zorg voor uw huisdier. Maar deze behandelingen of onderzoeken kunnen veel geld kosten. Een oplossing kan zijn om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor uw hond, kat of konijn.

U bent zelf verzekerd tegen ziektekosten. Dat is verplicht, maar u ziet er ook de noodzaak van in. Want stel: u heeft een dure medische behandeling nodig, dan betaalt de zorgverzekeraar de rekening gelukkig. Ook op het gebied van diergeneeskunde is er tegenwoordig veel mogelijk. Sommige behandelingen of onderzoeken kosten echter veel geld. Uw hond, kat of konijn kan ernstig ziek worden of betrokken raken bij een ongeval. Vaak komt u dan voor een moeilijke keuze te staan: uw huisdier kan wel behandeld worden, maar dit kan soms honderden tot duizenden euro’s kosten. Wij horen in de praktijk vaak: ‘Jammer toch dat mijn huisdier niet verzekerd is, net zoals bij mensen.’ Het is bij velen nog onbekend dat er verzekeringen bestaan voor huisdieren,  terwijl dit in landen zoals Engeland en Zweden de normaalste zaak van de wereld is.

 

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor huisdieren. Ons advies is om, mocht u uw huisdier willen laten verzekeren, een bekende en grote verzekeringsmaatschappij te kiezen. Wij kunnen u hierover advies geven.

 

Om u ten slotte nog een indicatie te geven van de kosten voor een verzekering voor hond of kat: al vanaf € 7,95 per maand biedt een betrouwbare verzekering het Basis Pakket aan. Als u nog vragen heeft of graag extra informatie wilt over dit onderwerp, neem contact op met uw dierenarts.

 

   

 

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 13:37

Even voorstellen

Anneke Nicolay

Anneke Nicolay Als kleindochter van een boer en dochter van een dierenarts zat Anneke als klein meisje al veel tussen de koeien en andere dieren. Met haar vader mee de boer op was een favoriete bezigheid. Omdat de praktijk aan huis zat kon ze ook al meekijken met de spreekuren en operaties. En zodoende…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement