Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Zomer

Wel doen

* Katten liggen graag languit in de zon. Maar uiteindelijk hebben ook zij een koele plaats in de schaduw nodig. U kunt hiervoor zorgen d.m.v. een parasol of zonnescherm.
Voor binnenkatten geldt dat zij ook behoefte hebben aan een koele plek. Een betegelde badkamer bijvoorbeeld biedt verkoeling. Verder kan het goed zijn om de gordijnen dicht te doen, zodat het niet te warm wordt in huis.
* Zet ramen open wanneer u kat binnen is. Ook een ventilator kan voor verkoeling zorgen.
* Katten zijn van oorsprong woestijnbewoners en redden zich met weinig water.
Ze kunnen hun urine sterk concentreren, om met het beetje water dat ze ter beschikking hebben zuinig om te springen. Hartje zomer, als de kat zich door te hijgen en te wassen verkoelt, heeft hij misschien wat meer vocht nodig.

Niet doen

* Katten met witte oren zijn gevoeliger voor de zon dan katten met zwarte oren. Ze kunnen aan de randen van de oren een ontsteking krijgen, die ‘solar dermatitis’ wordt genoemd. Deze ontsteking kan zich in een later stadium tot huidkanker ontwikkelen. U kunt de oren van uw witte kat insmeren met zonnebrand.

 

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 13:37

Even voorstellen

Josiena Klunder

Josiena Klunder Josiena is al een tijdje werkzaam bij ons als invalkracht. U heeft haar vast al wel eens in de wandelgangen gezien. Of misschien kent u haar van de trimsalon die zij hier in Winsum heeft. Josiena is inzetbaar op alle plekken binnen de praktijk. Buiten het werk bij ons is…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement