Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Huisvesting

• Een konijn stelt niet veel eisen aan zijn woning, met een ruim verblijf (minstens de afstand van 3-5 sprongen van het konijn), een dikke laag zaagsel of stro en een mogelijkheid om te schuilen (b.v. een kartonnen doos) is hij al tevreden.
• Een konijn kan natuurlijk ook buiten gehouden worden, ook 's winters, mits het hok goed beschut is.
• Het drinkwater kan het beste gegeven worden met een drinkfles aan het hok.
• Konijnen zijn in principe zindelijk en zullen een plek in het hok uitkiezen om hun behoeftes te doen. Op de markt zijn speciale driehoekige konijnenbakjes verkrijgbaar om zo de keutels en urine op te vangen en waardoor ze makkelijk dagelijks verwijderd kunnen worden.
• In de zomer moet hij over een stukje schaduw beschikken, want in de felle zon kan hij oververhit raken.
• Een konijn is een echt groepsdier en is met een andere of met meer konijnen pas echt gelukkig.
• De kleinste kans op vechten heeft u bij de volgende combinaties: mannetje-vrouwtje (1 of beide gecastreerd/gesteriliseerd), twee gesteriliseerde vrouwtjes of twee gecastreerde mannetjes.
• Het wennen van twee konijnen kan het beste gebeuren in een omgeving die voor allebei nieuw is. Laat ze dan onder toezicht los lopen en kom alleen tussen beide als ze heftig gaan knokken. Vaak gaat het echter al snel goed en eind van de dag kunt u ze beide in een hok zetten.

 

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:21
Meer in deze categorie: « Gebit Links »

Even voorstellen

Margrit Meinen-Terpstra

Margrit Meinen-Terpstra Margrit Meinen neemt de honeurs voor Francoise waar als Francoise afwezig is. Margrit is van oorsprong een veearts, maar heeft inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan als paardendierenarts. Verder bespreken zij en Francoise alle gevolgde nascholing en overleggen ze over de verschillende patiënten.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement