Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Zomer

Wel doen

* Knaagdieren en konijnen hebben in de zomer een plaats nodig die koel is. Dat geldt zowel voor dieren die in huis leven als voor dieren die in een buitenhok wonen. Een hok mag niet in de zon  staan, maar moet op een koele plek in de schaduw staan.
* Ook knaagdieren en konijnen hebben bij warm weer meer water nodig. Vergeet niet dat water in de hitte verdampt en snel warm wordt. Ververs het water regelmatig.
* Bedek een deel van het verblijf met een natte handdoek die je ongeveer in de twee uur opnieuw bevochtigt. Zo krijgen de dieren van bovenaf verkoeling.
* Een tegel van marmer kan evt. in een hoek van het verblijf gelegd worden. Marmer blijft altijd aangenaam koel en de dieren kunnen zich op de tegel terugtrekken als ze het warm hebben.

Niet doen

* Als dieren het te warm hebben, proberen ze soms een koele schuilplaats te graven. Zorg dat je het buitenverblijf goed beveiligd, zodat de dieren niet een weg naar buiten kan graven.
* Kleine huisjes zijn niet geschikt als bescherming tegen de zon, want warme lucht blijft binnen hangen. Bied de dieren daarom grote, luchtige huisjes aan of tunnels die aan beide kanten open zijn.
* De perfecte plaats in de schaduw die je zorgvuldig hebt gekozen, zal al na korte tijd niet meer zo schaduwrijk zijn, omdat de zon draait. Controleer daarom regelmatig of er nog voldoende schaduw is.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:15

Even voorstellen

Dierenarts Jantina Nieuwenhuis

Dierenarts Jantina Nieuwenhuis Jantina is in 2016 afgestudeerd als rundveedierenarts en werkt sinds 2018 bij onze praktijk. Ze is als boerendochter opgegroeid in Den Ham (Gr) en na haar studie meteen naar het noorden teruggekomen. Nadat ze eerst in een gemengde praktijk heeft gewerkt gaat ze zich nu weer volledig storten op de…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement