Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

De Kat Vriendelijke Praktijk (KVP)

Dierenkliniek Winsum is de eerste kat vriendelijke praktijk van Nederland!!

Sinds 1 oktober 2012 heeft Dierenkliniek Winsum de status 'katvriendelijke praktijk' verkregen. Dierenkliniek Winsum heeft aan verschillende eisen moeten voldoen om dit certificaat te verkrijgen.

 

Het doel van de katvriendelijke praktijk is om het bezoek aan de dierenarts voor zowel het baasje als de dierenarts zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat betekent het KVP keurmerk voor u en uw kat?

Er zijn specifieke criteria waaraan wij hebben moeten voldoen om het keurmerk van een KVP te verkrijgen. Onze dierenartsen en assistentes werken volgens deze richtlijnen die er vooral op gericht zijn om het gedrag van de kat te begrijpen en hierop te kunnen anticiperen. De praktijk zelf voldoet daarnaast aan verschillende normen voor een KVP  wat betreft het milieu, de praktijkuitrusting, de omgang en behandeling van katten. Zo hebben we comfortabele kattenhokken waar een kat zich makkelijk kan verschuilen achter een dicht deurtje, een speciaal groot verblijf voor katten die langer op de praktijk moeten blijven, moderne anesthesie apparatuur, direct digitale röntgen waardoor röntgenfoto’s snel gemaakt kunnen worden, een aparte tandheelkunderuimte en nog veel meer. Bovendien kunnen wij u uitgebreid voorlichting geven over de kat tijdens de verschillende fasen van z’n leven.

Lees meer over de Kat Vriendelijke Praktijk (KVP) hier. Als u meer wilt weten over de sterke punten van een Kat Vriendelijke Praktijk, kijk dan hier.

  

 

Laatst aangepast op donderdag, 08 juni 2017 08:45

Even voorstellen

Françoise Rey

Françoise Rey is in 2000 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Daarna is zij enige jaren werkzaam geweest op de paardenklinieken van de Universiteit Utrecht, zowel in de patiëntenzorg als voor het geven van onderwijs. Daarna is zij in 2004 neergestreken in het Groningse Winsum als Erkend Paardendierenarts. Naast…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens