Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Fret van haarbal verlost!

Vorige week was fret Diesel van de Frettenopvang uit Uithuizen bij ons op de praktijk. Diesel leek last te hebben van een haarbal. Het geven van laxatract en paraffine gaven geen verlichting.

Voordat er geopereerd werd, moest eerst vast gesteld worden dat er een haarbal in de maag van Diesel zat. Dit is mogelijk door met contrast een röntgenfoto maken. Een haarbal is een lichaamseigenstof en zal zonder dit contrast niet te zien zijn op een röntgenfoto. Omdat het contrast door de haarbal opgenomen wordt, kun je de haarbal in de maag zien zitten.

Tijdens de operatie heeft Diesel constant aan het zuurstof gelegen. Verder werd ze door middel van een warmtematje warm gehouden.

Inmiddels gaat het weer goed met Diesel.

Lees het volledige verslag van de operatie op de website van Frettenopvang Uithuizen.

 

Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2013 12:29

Even voorstellen

Spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp De spoedeisende hulp wordt uitgevoerd door de erkende geborgde rundveedierenartsen van onze praktijk. In zeer uitzonderlijke situaties kunnen wij gebruik maken van de diensten van drie buurtpraktijken. U belt gewoon de praktijk op nummer 0595 - 441706. Wij zorgen er vervolgens voor dat er zo snel mogelijk een rundveedierenarts naar…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens