Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Fret van haarbal verlost!

Vorige week was fret Diesel van de Frettenopvang uit Uithuizen bij ons op de praktijk. Diesel leek last te hebben van een haarbal. Het geven van laxatract en paraffine gaven geen verlichting.

Voordat er geopereerd werd, moest eerst vast gesteld worden dat er een haarbal in de maag van Diesel zat. Dit is mogelijk door met contrast een röntgenfoto maken. Een haarbal is een lichaamseigenstof en zal zonder dit contrast niet te zien zijn op een röntgenfoto. Omdat het contrast door de haarbal opgenomen wordt, kun je de haarbal in de maag zien zitten.

Tijdens de operatie heeft Diesel constant aan het zuurstof gelegen. Verder werd ze door middel van een warmtematje warm gehouden.

Inmiddels gaat het weer goed met Diesel.

Lees het volledige verslag van de operatie op de website van Frettenopvang Uithuizen.

 

Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2013 12:29

Even voorstellen

Dierenarts Jeroen Houwing

Dierenarts Jeroen Houwing Sinds 2003 is Jeroen dierenarts in Winsum. Geboren en getogen in Vasse in Twente en nu met veel plezier aan het werk in Winsum en omstreken. Werkzaamheden: bedrijfsbegeleiding melkkoeien met als speciale interesses: vruchtbaarheid en uiergezondheid en daarnaast alle voorkomende werkzaamheden. Jeroen is Geborgde Rundveedierenarts met UDN: 369862 en CIBG:…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens