Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Een derde dochter: pup Pip

Dit is Pip, de nieuwe aanwinst van onze assistente Anneke.

Een paar weken geleden werd haar gezin uitgebreid met een derde meisje, pup Pip is bij hen komen wonen.

Als dochter van een dierenarts, is Anneke groot geworden met honden thuis. Het begon toch weer te kriebelen na het overlijden van de katten. De beide dochters zijn groot genoeg om ook mee te helpen met de opvoeding en zo begon het nadenken over een hondje in de familie.
Welk ras past bij je? Wordt het een teefje of een reutje? Hoe gaan ze het doen met het oppassen enzovoort.

En nu is ze er al: Pip, een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, of kort gezegd een Toller. De kleinste retrieversoort, een jachthondje dus, die de eenden lokt en haalt voor de jager.

DSC00559 De familie is weer helemaal terug in de baby-tijd. Eten, drinken, slapen, poepen en plassen. Ze doet het heel erg goed, sliep snel door en is zindelijk. Hoor hier een trotse moeder.

Uiteraard zijn ze druk bezig met socialiseren van Pip: naar school, in de winkel, wennen aan kinderen en joggers. Een hele lijst met dingen waar Pip aan moet wennen, hebben ze mee gekregen van de hondenschool.

Even voorstellen

Dierenarts Jantina Nieuwenhuis

Dierenarts Jantina Nieuwenhuis Jantina is in 2016 afgestudeerd als rundveedierenarts en werkt sinds 2018 bij onze praktijk. Ze is als boerendochter opgegroeid in Den Ham (Gr) en na haar studie meteen naar het noorden teruggekomen. Nadat ze eerst in een gemengde praktijk heeft gewerkt gaat ze zich nu weer volledig storten op de…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement