Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Dier van de maand: Nadim

Nadim is een Saluki van 10 jaar oud. De laatste tijd is hij wat aan het sukkelen met zijn gezondheid. Het begon met blaasklachten. Omdat Nadim nog niet gecastreerd was en de dierenartsen dachten dat zijn prostaat wat opspeelde is hij alsnog gecastreerd, ondanks zijn leeftijd.

Daar was hij weer van op geknapt. Toch leek hij na een tijdje weer niet in orde, sloom en zo nu en dan onduidelijke pijnklachten. Op een gegeven moment viel het op dat hij een dikke buik kreeg en hiermee kwan Nadim weer bij ons. Wij hebben een röntgenfoto gemaakt, maar daar kwam niet een duidelijk beeld uit, behalve een grote massa. Ook hebben wij nog een echo gemaakt, maar dat gaf hetzelfde beeld: een grote massa.

In overleg met de eigenaar is besloten om Nadim wederom onder narcose te brengen en in zijn buik te gaan kijken wat er aan de hand is.
Tijdens de operatie zagen wij een milttumor. Deze hebben wij verwijderd en bleek ruim 3kg! te zijn. Niet gek dat de buik ineens zo gezwollen was.

Nadim is op dit moment nog aan het herstellen van de operatie, maar het lijkt de goede kant op te gaan.

 

Even voorstellen

Dierenarts Klaas Pieter Mulder

Dierenarts Klaas Pieter Mulder Klaas Pieter werkt sinds augustus 2012 bij de dierenartsenpraktijk. Opgegroeid op een melkveebedrijf is hem de omgang met koeien en schapen met de paplepel ingegoten. In 2012 is Klaas Pieter afgestudeerd en keerde na de studie terug naar het Groningerland. Naast alle voorkomende werkzaamheden richt Klaas Pieter zich binnen de…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement