Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Pup Jacoba overleeft Parvo

Op 28 augustus wordt Jacoba bij ons op de praktijk gebracht. Jacoba is een Boomer pupje van 6 weken jong. Ze geeft over en heeft last van erge diarree met bloed. Vanaf dat moment wordt Jacoba in de quarantaine geplaatst, omdat zij sterk verdacht wordt van de ziekte Parvo. Parvo is een zeer besmettelijke virusziekte. Het oplopen van Parvo komt bijna altijd door contact met niet gevaccineerde honden of hun uitwerpselen. Het virus tast de darmen aan, waardoor symptomen optreden van hoge koorts, niet willen eten, braken en diarree.

Jacoba wordt aan een infuus gelegd. Ze is op dit moment al erg sloom en verzwakt. Aan de hand van een Parvo test wordt vastgesteld dat Jacoba inderdaad Parvo heeft. Dit betekent dat haar kans op overleving niet echt groot is. De kleine pup is erg verzwakt inmiddels en heeft moeite haar koppie overeind te houden. We geven haar suikerwater en proberen haar te dwangvoeren. Ook dienen we glucose toe via het infuus. Hier knapt zij zienderogen van op.
Uiteindelijk gaat zij na 2 dagen weer uit zichzelf eten. Jacoba knapt zo op dat ze na 5 dagen weer naar huis mag.

Het is heel bijzonder dat Jacoba het overleeft heeft. Inmiddels stroomt Jacoba over van energie, vertoont ze echt pup gedrag en groeit ze als kool.

Hieronder een link naar een filmpje van Jacoba:

 http://www.youtube.com/watch?v=H0mdUc1q3Wc

 

Laatst aangepast op dinsdag, 09 april 2013 22:39

Even voorstellen

Dierenarts Hendrik Boerhave

Dierenarts Hendrik Boerhave Hendrik is sinds 2005 werkzaam in onze dierenartsenpraktijk. Hij is als boerenzoon opgegroeid in Musselkanaal (Gr). Na twee jaar H.A.S. werd dit gevolgd door de studie Diergeneeskunde en is hij aan het werk gegaan als dierenarts. Nadat hij de eerste 4 jaar in een gemengde praktijk in de provincie Utrecht…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement