Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Pup van 8 maanden breekt poot

Het valt niet mee als je 8 maanden oud bent en je pootje breekt. Mac, een prachtige Boomer had zijn poot gebroken door een schop van een paard. Op de boerderij speelde hij met een kameraadje tussen de koeien en de paarden. Helaas ging dat mis. Een jolig paard galoppeerde weg en gaf een bokje. Mac kreeg een tik tegen zijn poot.
De eigenaar bracht Mac snel naar onze kliniek en hier hebben we direct een röntgenfoto gemaakt. Daarop was te zien dat Mac zijn poot (femur) gebroken had. Samen met de dierenarts werd besloten dat er hier op de kliniek een plaat gezet ging worden. Dat houdt in dat we een klein plaatje van speciaal metaal aan beide kanten van de breuk vastzetten. Dit doen we met hele kleine schroefjes die in het bot geboord worden. Op deze manier zitten de twee helften weer aan elkaar. De operatie verliep heel goed en Mac kwam al snel weer heel goed bij uit de narcose. En het resultaat mag er zijn. Een dag later had Mac nog maar weinig pijn en stond al weer op zijn poot. Nu heeft hij nog maar een heel groot probleem………… hij moet rustig aan doen en dat is niets voor Mac! 

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 09 april 2013 22:39

Even voorstellen

Dierenarts Jantina Nieuwenhuis

Dierenarts Jantina Nieuwenhuis Jantina is in 2016 afgestudeerd als rundveedierenarts en werkt sinds 2018 bij onze praktijk. Ze is als boerendochter opgegroeid in Den Ham (Gr) en na haar studie meteen naar het noorden teruggekomen. Nadat ze eerst in een gemengde praktijk heeft gewerkt gaat ze zich nu weer volledig storten op de…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens