Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Dimas op het puppyconsult

In januari 2012 is Berner Sennenhond  “Dimas” als pup van tien weken bij de familie de Vries komen wonen.
Vanaf februari komt de familie trouw iedere maand op het puppyconsult.
Aan Dimas is duidelijk te zien dat hij het bezoek aan de dierenkliniek nu steeds meer  als een leuk uitstapje begint de waarderen.
Dimas is bij binnenkomst super enthousiast en loopt vrijwel direct door naar de weegschaal. Het wegen gaat steeds beter!Het wachten in de wachtkamer op “zijn beurt” is voor hem een goede oefening, omdat er veel te ruiken is en er veel geluiden zijn. Als de assistente hem ophaalt, wil hij graag mee. Hij loopt zonder problemen de spreekkamer binnen. Nadat Dimas uitgebreid de spreekkamer onderzocht heeft op onbekende geurtjes, kan de assistente zijn oren, gebit en gewrichten zonder problemen controleren. De familie de Vries vindt het erg leuk dat er tijdens de controle alle tijd is voor de hond. Daardoor heerst er een ontspannen sfeer en het is te merken dat Dimas zich daardoor op zijn gemak voelt. De baasjes van Dimas kregen oefeningen mee om de spieren te versterken, waardoor er minder kans is op heupproblemen in de toekomst. De oefeningen worden nog steeds gedaan.  
Ze zijn begonnen met het oefenen naast de fiets lopen met een speciale fietsenhouder. Op deze manier kan de baas mooi beide handen aan het stuur houden.Baasje  Kees de Vries over Dimas en het fietsen:

Vanaf de zomer (Dimas was toen ruim 8 maanden) zijn we samen iedere week bezig met fietsen, drie tot vijf rondjes in de tuin op het gras.
We zijn begonnen met het wennen aan de fiets. Dimas vond die fiets maar “een raar ding”. Zeker toen hij ontdekte dat het mijn bedoeling was om hem vast te maken aan de fiets. In het begin heb ik hem vaak naast de fiets laten zitten. We oefenden dit ook  in de tuin.
De tweede stap bestond uit het rustig blijven zitten als ik hem vastmaakte aan de fiets. Per slot van rekening moest ik wel  even de tijd hebben om op de fiets te stappen. Dimas blijft nu net zolang zitten tot ik op het fietszadel zit en hem het commando “volg” geef. Dat is het moment dat ik begin te fietsen en ik van Dimas verwacht dat hij meeloopt . Hij weet wat  “volgen” betekent. Ook belangrijk tijdens het fietsen is het voortdurende contact  tussen Dimas en mij tijdens het fietsen. Dimas moet zien en reageren op  een bocht naar rechts of links en hij moet langzaam stoppen als ik wil  gaan stoppen. Dit oefenen heb ik tot nu (hij is nu bijna 12 maanden) nog steeds in de tuin gedaan. Pas als Dimas 14 maanden is, wil ik op de openbare weg met hem gaan fietsen.  Als het goed gaat, kan de loopafstand iedere week een klein beetje langer gemaakt worden.

 

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 09 april 2013 22:39

Even voorstellen

Margrit Meinen-Terpstra

Margrit Meinen-Terpstra Margrit Meinen neemt de honeurs voor Francoise waar als Francoise afwezig is. Margrit is van oorsprong een veearts, maar heeft inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan als paardendierenarts. Verder bespreken zij en Francoise alle gevolgde nascholing en overleggen ze over de verschillende patiƫnten.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement