Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

De vuurwerkcursus - een terugblik

Hieronder kunt u een aantal reacties zien van mensen die hebben deelgenomen aan de vuurwerkcursus.

Anja Eikens met Golden Retriever Raisa:

Super goed initiatief van jullie kliniek om een cursus aan te bieden voor honden met vuurwerk angst.
Ik heb het samen met onze hond Raisa als leerzaam, leuk en gezellig ervaren. Ik kreeg duidelijke instructie en tips over het omgaan met vuurwerk bij een angstige hond.

Ingeborg en Bert Wolf met Border Collie's Sill en Timber:

Wij hebben veel aan de cursus gehad, onze border collies zijn rustiger en herstellen snel na een harde knal! Dus top, deze cursus en ga hier vooral mee door. Thuis knallen met echt vuurwerk geeft geen probleem en het knallen van ballonnen al helemaal niet meer. Als ik 10 ballonnen opblaas en de cd met vuurwerkknallen opzet staan ze al onder de plank waar de tennisballen liggen! Ze maken zelf de ballonnen kapot en hebben daar veel plezier in. Dank voor de prima cursus.

Henk en Bouktje Postma met hun hond Scip:

In plaats van de hond vol te proppen met medicijnen hebben we geleerd om goed en rustig met de hond om te gaan tijdens het knallende en soms dreunende vuurwerk. Om te beginnen de theorie avond, zeer leerzaam met duidelijke instructies. Daarna een drietal trainingsavonden in een grote schuur.
Rookmachine, stroboscooplicht, ballonnen, trektouwtjes, vuurwerk cd en vuurwerkgeuren... alles werd aangegrepen om zo goed mogelijk de oudejaarsavond na te bootsen.
Hier zag je ook wel honden die in eerste instantie bang waren, maar geleidelijk aan steeds rustiger en vrijer werden. Helaas kon de laatste avond, de vuurwerkshow in Hoogkerk, niet doorgaan i.v.m. de harde wind. Als alternatief hebben we nog een avond met echt vuurwerk geoefend in en bij de schuur.
Voor ons was het toen wel duidelijk, dit gaat goed komen.
Voor onze hond Scip was dit de eerste oudejaarsavond.
Hij is totaal niet bang geweest.
Toen ik de buurjongens buiten vroeg een paar knallers af te steken, zat hij er kwispelend bij zo van dit is wel leuk.Wij kunnen iedereen aanraden om deze cursus te gaan volgen.
Als de hond bang is een goede training en als je hond nog geen oudejaarsavond heeft meegemaakt een goede voorbereiding.

Mark van Vliet en Katinka Loskamp met Friese Stabij Youri:

Afgelopen najaar hebben wij deelgenomen aan de vuurwerkcursus van de dierenkliniek.
Wij hebben een Friese Stabij, Youri, die erg bang is voor harde geluiden (niet alleen vuurwerk dus).
Na de eerste bijeenkomst hadden wij onze twijfels of Youri wel mee kon doen. Hij was zo extreem angstig en straks was dit te heftig voor deelname aan de groep!
Gedurende de cursus hebben we Youri echt door zijn angst moeten slepen.  Thuis hebben wij verder geoefend met knalerwtjes, trektouwtjes en de vuurwerk cd.
Nu aan het einde van de cursus zijn wij heel erg tevreden met het resultaat. Youri heeft door rook gelopen, langs knallen en zit dichtbij sterretjes. In de laatste bijeenkomst is er geoefend met echt vuurwerk. Zelfs wij liepen met Youri buiten aan de riem, ZONDER TREKKEN!
De angst is niet weg, maar hij hersteld sneller en wij als baas zijn hierdoor sterker geworden.

Pia Rutgers met Keeshond Demi:

Hartelijk dank aan al al diegenen die de vuurwerkcursus voor Demi en mij tot een succes hebben gemaakt. Sinds 12 jaar woon ik in een huurhuis. Voor die tijd heb ik een vrijstaand huis gewoond en heb ik nooit problemen gehad met honden die bang waren voor vuurwerk. Vanaf het moment dat ik hier woon, is het mis. Eén van de honden sprong zelfs van angst in de kerstboom en ging er met de boom om z'n hals vandoor, kroop in de inloopkast en was er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen. Uitlaten was helemaal een ramp. Afgelopen Oud en Nieuw lag Demi op 5 meter afstand van mij te slapen. Het uitlaten was geen probleem. Nog steeds vindt hij het vuurwerk niet leuk, maar de angst is controleerbaar geworden en absoluut verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren. Nogmaals onze dank.

Laatst aangepast op dinsdag, 09 april 2013 22:39

Even voorstellen

Susanne Smit

Susanne Smit Na een cursus tandheelkunde bij huisdieren is Susanne iedere week samen met dierenarts Anouk te vinden in de tandheelkundige ruimte waar ze naast het reinigen van het gebit ook röntgenfoto’s maken en tegenwoordig zelfs gaatjes vullen. Ook heeft ze de cursus voor gedragsadviseur bij huisdieren gevolgd. Dat komt haar goed…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement