Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Wido en de vuurwerkcursus

Hieronder kunt u een verslagje lezen van Cees Dekker, de eigenaar van bullmastiff Wido. Samen hebben zij deelgenomen aan de vuurwerkcursus die wij georganiseerd hebben in oktober, november en december van vorig jaar.

Hoe is het allemaal begonnen?
Het is zaterdagavond, juli 2010, en ontzettend heet.  Wido is 7 maanden en ligt in de kamer in zijn bench.  Hij is alleen thuis. Als we terugkomen, is hij behoorlijk warm en gestrest.
Het aroma komt ons al tegemoet. Ik laat Wido meteen uit in het Poortven, waar hij  zich kan uitleven.
Onze buurtgenoten  hebben iets te vieren en schieten vuurwerk af. Wido schrikt  en gaat er vandoor. Hij komt rondom het dorp  en rent  angstig naar huis. Dan volgt ’s nachts nog een hevige onweersbui. De volgende dag kijkt hij nog steeds angstig naar de lucht. 

Wat heb ik gedaan?

Ik heb de onweer en vuurwerk CD van Tinley gekocht. Zo heb ik Wido langzamerhand laten wennen aan de geluiden van zacht naar steeds harder. Op de hondentraining gebruik ik het alarmpistool. Het resultaat is positief en mijn vertrouwen voor de toekomst groeit.

Oud en Nieuw 2010-2011.

Wido is paniekerig en we zijn weer terug bij af. Ik ben met hem naar buiten gegaan om hem te confronteren met het vuurwerk, maar achteraf  gezien is dat niet goed geweest.  Op nieuwjaarsdag is Wido niet echt angstig meer.

Vuurwerkcursus.

Ik heb mij meteen aangemeld voor de cursus.  Wido reageerde meteen redelijk  goed op de aanwijzingen van Jakob Grijpstra. Ik heb zelf veel geoefend met vuurwerk: pret- knalpakket en rotjes. Wido loopt los bij mij en ik laat de rotjes opzij, achter en voor knallen. De cursus heeft hem goed gedaan, hij accepteert het geknal.

Oud en Nieuw 2011-2012.

’s Morgens laat ik Wido uit en daarna ga ik met hem speuren.  Wido speurt, waarschijnlijk door  het geknal, niet echt goed.  Bij het uitlaten loopt Wido rustig los naast mij.
‘t Huis heb ik muziek aan in de keuken en in de kamer.
Toch klinken de harde knallen door de muziek heen. De buurtbewoners knallen met karbit. 
Wido blijft rustig, de kop gaat wel even omhoog, maar al snel weer naar beneden.
Ook reageert hij niet angstig op de vuurwerk CD. ’s Avonds om 24.00 uur schrikt hij toch wel even. Ik laat hem af  liggen. Hij gaat rustig liggen. Ter ondersteuning heb ik hem Borax gegeven. Dat is een homeopathisch middel.
De cursus is voor mij en Wido goed geweest.
Hiervoor wil ik de Dierenartspraktijk en de hondentrainer Jakob Grijpstra hartelijk bedanken.

Cees Dekker en Wido de bullmastiff

 

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 09 april 2013 22:39

Even voorstellen

Dierenarts Margrit Terpstra-Meinen

Dierenarts Margrit Terpstra-Meinen Margrit is in 2005 afgestudeerd en heeft daarna eerst 1,5 jaar in een praktijk in Overijssel gewerkt. Hierna is ze vertrokken naar het hoge Noorden en werkt sinds 2007 met veel plezier in Winsum. Rundvee en schapen beslaan het grootste gedeelte van haar tijd, met als speciale interesse uiergezondheid en…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement