Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Lactaatmetingen in Spanje

Al jaren is onze paardendierenarts Francoise Rey samen met assistenten Mariët en Esther bezig met het begeleiden van sportpaarden. Zowel aangespannen als onder het zadel.
Beide assistenten zijn fanatiek in het samengesteld mennen en vanuit deze tak van sport is er veel aandacht voor de gezondheid van de paarden.

Vanuit Sevilla in Spanje kwam door Gerard Leijten dan ook het verzoek of we daar voor een aantal paarden lactaat wilden afnemen. Francoise maakt hiervan curves en geeft aan de hand daarvan adviezen over de conditie training.

Natuurlijk is dat een uitgelezen mogelijkheid om wat van de wereld te zien en in het weekend van 9 en 10 februari zijn de assistenten dan ook vertrokken naar het mooie Sevilla.
Tussen de tropische palmbomen werd van 4 paarden tijdens arbeid bloed afgenomen en direct ter plaatse verwerkt.
Gerard Leijten ( www.gerardleijten.nl ) meninstructeur en fanatiek wedstrijd menner dubbelspan paard klasse 4 zal samen met Francoise de paarden op een zo min mogelijk belastende manier, maar wel zo productief mogelijk naar het seizoen toe gaan trainen.

 

Laatst aangepast op donderdag, 07 november 2013 15:48

Even voorstellen

Dierenarts Klaas Pieter Mulder

Dierenarts Klaas Pieter Mulder Klaas Pieter werkt sinds augustus 2012 bij de dierenartsenpraktijk. Opgegroeid op een melkveebedrijf is hem de omgang met koeien en schapen met de paplepel ingegoten. In 2012 is Klaas Pieter afgestudeerd en keerde na de studie terug naar het Groningerland. Naast alle voorkomende werkzaamheden richt Klaas Pieter zich binnen de…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens