Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Aanschaf van een pup of kitten

 

Assistentenspreekuur

Dierenkliniek Winsum heeft een assistentenspreekuur waar u terecht kunt met uw pup of kitten. Op dit spreekuur wordt uw pup/kitten 1 keer per maand goed nagekeken door de assistente. Huid, vacht, gebit, oren, ogen en gewicht worden goed in de gaten gehouden. Ook wordt er gekeken of de pup niet te snel groeit. Een soort consultatie bureau voor pups en kittens. Voor meer informatie hierover kunt u hier klikken.

Meest gestelde vragen bij de aanschaf van een pup of kitten:

Wanneer heeft mijn pup of kitten een enting nodig?

Pup enten: op de leeftijd van 6, 9 en 12 weken.
Kitten enten: op de leeftijd van 9 en 12 weken.

Wanneer en waarmee moet ik mijn pup of kitten ontwormen?

Pup: op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken. Daarna elke maand tot hij een half jaar oud is. Vervolgens 4 x per jaar. Kies een ontwormmiddel dat zowel de spoel- als de lintworm doodt, bijvoorbeeld Milbemax®.
Kitten: op de leeftijd van 4, 6 en 8 weken. Daarna elke maand tot hij een half jaar oud is. Vervolgens 4 x per jaar. Kies een ontwormmiddel dat zowel de spoel- als lintworm doodt, bijvoorbeeld Milbemax®.

Waarmee kan ik mijn pup of kitten het beste behandelen tegen vlooien of teken?

Pup: tot de leeftijd van 8 weken kan de pup behandeld worden met Effipro spray®. Vanaf een leeftijd van 8 weken (en een gewicht van 2 kg) kan de pup behandeld worden met Bravecto. Dit is een tablet welke drie maanden tegen vlooien en teken werkt. Als u liever met pipetten werkt, kunt u de Practic gebruiken voor de pup. Eén pipet is 4 weken werkzaam tegen vlooien en teken.
Kitten: tot de leeftijd van 8 weken kan het kitten behandeld worden met Effipro spray®. Vanaf een leeftijd van 8 weken kan het kitten behandeld worden met Vectra. Dit zijn pipetten voor in de nek (werkzaam tegen alleen vlooien). Deze pipetten moeten elke 4 weken opnieuwe toegediend worden. Ook hebben wij de broadline. Dit zijn ook pipetten voor in de nek, 4 weken werkzaam en ook werkzaam tegen teken (en wormen)!
Als er veel vlooien op het dier zitten, is het heel belangrijk de omgeving te behandelen met een spray die de eitjes, poppen en larven van de vlo doodt, bijvoorbeeld Indoor-X®.
NB: op onze kliniek helpen we u graag bij het correct toedienen van deze producten.

 

Welke voeding kan ik het beste geven?

Pup: kies voor een puppybrok die past bij de volwassen grootte van uw pup (dus mini, medium of large breed) en voor een A-merk zoals Hill’s. Probeer weinig tot geen blikvoeding te geven aangezien dat de vorming van tandplak bevordert.
Kitten: kies voor kittenbrokjes van een A-merk zoals Hill’s. Probeer weinig tot geen blikvoeding te geven aangezien dat de vorming van tandplak bevordert.
NB: u kunt gratis voor uw pup of kitten bij ons een proefpakket voeding afhalen.

Vanaf welke leeftijd kan een hond of kat gecastreerd of gesteriliseerd worden?

Hond: een reu kan vanaf de leeftijd van een ½ jaar gecastreerd worden. Dit geldt ook voor de teef, maar bij bepaalde rassen adviseren we om te wachten tot na de eerste loopsheid. Dit kunt u bespreken met één van onze dierenartsen.
Kat: voor zowel de poes als de kater geldt dat ze gecastreerd of gesteriliseerd kunnen worden vanaf de leeftijd van een ½ jaar.

Wij raden u aan om na aanschaf van een pup of kitten binnen enkele dagen uw nieuwe huisdier te laten nakijken bij uw dierenarts. 

Dierenkliniek Winsum

Lombok 27

9951 SC Winsum (Groningen)

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren