Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Orthopedie

Orthopedie is een van de oudste onderdelen van de geneeskunde. De orthopedische chirurgie behandelt al die aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn dus de botten, de gewrichten, de spieren, de banden en de pezen. De oude Egyptenaren gebruikten al spalken en krukken. Door de ontdekking van narcose, röntgenstraling en antibiotica onder andere werden de mogelijkheden veel groter.

Dierenkliniek Winsum doet een beperkt aantal orthopedische operaties.

Enkele voorbeelden

Een kat met een breuk in de femur (dijbeen) kan door ons heel goed behandeld worden door middels van een pen die door de femur heen gezet wordt. Ook “simpele “ breuken bij andere botten kunnen wij op onze kliniek met behulp van een plaatje op de breukplek repareren.
Verder worden er regelmatig honden en soms ook katten met gescheurde kruisbanden geopereerd. Voor het herstel van een gescheurde kruisband bestaan diverse operaties. Op onze kliniek vervangen wij de gescheurde kruisband door een kunststof kruisband die aan de zijkant van het kniegewricht wordt geplaatst.

 

Wanneer er sprake is van een ingewikkelde orthopedische aandoening sturen wij u door naar een orthopedische specialistische kliniek zoals De Tweede Lijn in Wilhelminaoord

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren