Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Sterilisatie/castratie

Poes

Steriliseren kan vanaf een leeftijd van een ½ jaar. De eierstokken worden verwijderd en, indien afwijkend, de baarmoeder ook. De operatie wordt gedaan via een klein sneetje vlakbij de navel waarbij de wond weer onderhuids gehecht wordt. I.v.m. de overvolle asiels raden wij sterk aan om poezen te laten steriliseren. Klik voor meer informatie hier.

Teef

Steriliseren kan vanaf een leeftijd van een ½ jaar, bij honden met een volwassen gewicht boven de 25 kg wachten we liever, i.v.m. urine incontinentie, tot 3 maanden na de eerste loopsheid. De eierstokken worden verwijderd en, indien afwijkend, de baarmoeder ook. Sterilisatie kan op de traditionele manier via een snee in de buikholte, maar ook laparoscopisch (kijkoperatie) waar slechts 2 kleine gaatjes nodig zijn. Klik voor meer informatie hier.

Castratie

Reu

 Castreren kan vanaf de leeftijd van een ½ jaar. Bij het castreren van de reu worden beide testikels verwijderd waardoor de reu blijvend onvruchtbaar wordt en minder mannelijk gedrag vertoont. Dit effect kan tijdelijk met het implantaat Suprelorin® nagebootst worden, het werkt een ½ jaar en hiervoor is geen operatie nodig. Klik voor meer informatie hier.

Kater

Castreren kan vanaf een leeftijd van een ½ jaar. Bij het castreren van de kater worden beide testikels verwijderd waardoor de kater blijvend onvruchtbaar wordt en minder mannelijk gedrag vertoont. De operatie wordt gedaan via een klein sneetje in het scrotum. Dit sneetje wordt niet gehecht. Klik voor meer informatie hier.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren