Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Pups

Het is aan te raden om pups (zo worden jonge fretten ook wel genoemd) in het nest al op jonge leeftijd bij te voeden. Dit kan de moeder aanzienlijk ontlasten, zeker wanneer het nest groter is dan 6 pups. Vanaf 3 weken leeftijd kunnen pups tweemaal daags bijgevoerd worden met Royal Canin Convalescence Support Instant Diet. Laat het bakje niet zonder toezicht in het nest staan, omdat de pups hier doorheen kunnen kruipen en nat en koud worden.

De oogjes gaan open op een leeftijd van 30-35 dagen. Vanaf dit moment zal de pup in staat zijn om harde brokjes of vleesvoeding te eten. De jonge pups kunnen dezelfde brokjes eten als die van de moeder. Belangrijk is dat de brokjes van goede kwaliteit zijn.

Voor een goede sociale ontwikkeling van een jong fretje is het belangrijk dat een pupje pas na 8 weken van de moeder en de rest van het nest wordt gescheiden. De correcties van de moeder en het contact met andere pups is belangrijk voor de ontwikkeling van normaal gedrag bij de jonge fret. Eerdere scheiding kan leiden tot ongewenst overmatig ruw gedrag (meestal aangezien voor agressief gedrag) van het pupje. Dit komt doordat het diertje onvoldoende correcties heeft gekregen van de moeder. Ook overmatig angstig gedrag kan mogelijk zijn oorsprong hebben in een onvoldoende stabiele normale ontwikkeling bij de moeder.

Daarnaast is ook erg belangrijk dat de pup in die periode veel contact heeft gehad met hun verzorgers, de mens. Dit hoort allemaal bij de socialisering van de pups en is eigenlijk te vergelijken met honden en katten.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:35
Meer in deze categorie: « Links Schijndracht »

Even voorstellen

Stella Villanueva

Stella Villanueva Stella Villanueva komt uit Frankrijk. Stella is in december 2016 afgestudeerd. Sinds een jaar is zij in Nederland. Daarvoor heeft ze ruim een half jaar in een kliniek in Frankrijk gewerkt. Ook Stella is naar Nederland gekomen voor de zeehonden en werkt er hard aan om straks goed Nederlands te…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren