Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Overgewicht

50% van de honden en katten in Nederland heeft last van overgewicht met vaak ernstige gevolgen zoals artrose en suikerziekte. Dierenkliniek Winsum heeft een apart gewichtspreekuur waar u gratis begeleid wordt met het gezond laten afvallen van uw hond of kat.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 50% van de honden en katten last heeft van overgewicht. In feite is het dus niet veel anders dan bij de meeste mensen in Nederland.
Veel van deze dieren zien wij op het spreekuur weer terug met allerlei klachten.

Klachten

• sloom zijn
• zichzelf niet meer kunnen wassen
• gewrichtsontsteking (veel pijn bij bewegen, niet meer kunnen lopen)
• erg benauwd
• suikerziekte
• hartaandoeningen
• etc.

Een dier met overgewicht zal eerst volledig worden nagekeken door de dierenarts om te kijken of er geen andere medische problemen zijn waardoor de klachten zijn ontstaan. Eventueel wordt het bloed onderzocht op de ziekte van Cushing en een te traag werkende schildklier. Als hier niets uitkomt, adviseren wij om het dier af te laten vallen.
Hiervoor wordt de eigenaar met het dier doorverwezen naar ons speciale gewichtspreekuur.

Gewichtspreekuur

Elke woensdag is er de mogelijkheid om gratis op de woensdagmiddag op afspraak bij een van onze assistentes langs te komen. Eén keer in de twee weken kan dit ook op woensdagavond. Susanne Smit en Esther Klok zijn gespecialiseerd in voeding en dieetvoeding voor huisdieren.
Zij zullen samen met u een plan op stellen om het dier af te laten vallen. De dieren gaan over op een voeding met heel veel ruwe vezel en minder vet. Wel zitten alle vitamines en mineralen er in. Op deze manier kan het dier op een gezonde en verantwoorde manier afvallen. Natuurlijk gaan we daarnaast zorgen dat het dier meer gaat bewegen en hebben we allerlei handige tips.
Door de jaren heen zijn er zeker al zo’n 100 dieren op deze manier heel wat kilo’s kwijt geraakt. Katten die 25 % van het lichaamsgewicht afvielen en honden die 15 kilo kwijtraakten.

Het resultaat

• dieren kunnen weer goed lopen
• lekker kunnen spelen zonder pijn
• niet meer benauwd zijn
• zich weer kunnen wassen
• etc.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 11:22

Even voorstellen

Pier Prins

Pier Prins Als eigenaar alleen maar organiseren en op kantoor zitten, is niets voor Pier. Spreekuren draaien en opereren wil hij voor geen goud missen. Al jaren is hij degene die zich binnen de kliniek heeft gespecialiseerd in de begeleiding rondom de dracht bij teven. Ook de orthopedie is iets wat hem…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement