Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Assistentenspreekuur

Dierenkliniek Winsum heeft een spreekuur waar u uw dier gratis kunt laten nakijken door een assistente. Dit spreekuur vindt plaats op de dinsdag en woensdag middag en één keer in de twee weken ook op de woensdagavond. Deze spreekuren zijn bijna allemaal gratis, op de senioren check-up en het dermatologisch consult na.

Puppyconsult

Op dit spreekuur wordt uw pup 1 keer per maand goed nagekeken. Huid, vacht, gebit, oren, ogen en gewicht worden goed in de gaten gehouden. Het voordeel is dat de pup eraan went om op een leuke manier op de praktijk te komen, zonder dat er “vervelende” dingen gebeuren. De spreekuren vinden elke woensdagmiddag plaats en één keer in de 2 weken ook op de woensdagavond. 

Gewichtspreekuur

Op deze manier wordt het gewicht van uw huisdier goed in de gaten gehouden. De assistente kijkt met u of de hond of kat goed is afgevallen en geeft tips hierover. De spreekuren vinden elke woensdagmiddag plaats en één keer in de 2 weken ook op de woensdagavond.

 

Gebitsspreekuur

De assistente kijkt het gebit van uw hond of kat goed na. U krijgt advies over het schoonhouden van het gebit. De spreekuren vinden elke woensdagmiddag plaats en één keer in de 2 weken ook op de woensdagavond.

Konijnenmiddag

Deze middag wordt 2 keer per jaar door de praktijk georganiseerd. Tijdens deze middag wordt het één en ander verteld over konijnen en hun verzorging. De kinderen mogen hun konijn meenemen naar de praktijk.

Seniorenavond

Deze avond wordt zo'n 1 a 2 keer per jaar door de praktijk georganiseerd. Tijdens deze avond krijgt u informatie over uw huisdier op leeftijd.

Senioren check-up

Dit is een check-up speciaal voor uw huisdier op leeftijd. Tijdens deze check-up wordt een uitgebreide vragenlijst bij langs gegaan. De assistente kijkt naar het gebit, de oren en de vacht. De dierenarts neemt bloed af voor onderzoek. Er wordt gekeken naar de nierwaarden, glucose (suikerziekte) en de leverwaarden. Indien urine is meegenomen, wordt dit ook nagekeken. De kosten van dit onderzoek bedragen €76,48. Dit is zo'n 30 euro voordeliger dan wanneer alles apart in rekening gebracht zou worden.

Dermatologisch consult

Dit consult is speciaal bedoeld voor dieren met huidproblemen. Als eerste zal de assistente met u een uitgebreide vragenlijst doornemen. Deze zal zij samen met de dierenarts bespreken. Vervolgens kijkt de dierenarts naar uw huisdier en doet, indien nodig, vervolg onderzoek (bijv. het afnemen van een huidafkrabsel). Daarna wordt samen met de dierenarts een plan van aanpak opgesteld. De kosten van dit consult zijn €48,44. Hier zijn evt. behandelingen en medicijnen niet bij inbegrepen.

Als u meer wilt weten of een afspraak wilt maken, kunt altijd even bellen met één van onze assistentes. Het voordeel van ons Total Care programma is dat afwijkingen of ziekten vaak in een vroeg stadium al opgepikt en behandeld kunnen worden.

 

NB: U kunt alleen gebruik maken van het assistentenspreekuur als u een vaste klant bent bij ons.

Laatst aangepast op dinsdag, 01 maart 2016 16:22
Meer in deze categorie: Artrose »

Even voorstellen

Dierenarts Margrit Terpstra-Meinen

Dierenarts Margrit Terpstra-Meinen Margrit is in 2005 afgestudeerd en heeft daarna eerst 1,5 jaar in een praktijk in Overijssel gewerkt. Hierna is ze vertrokken naar het hoge Noorden en werkt sinds 2007 met veel plezier in Winsum. Rundvee en schapen beslaan het grootste gedeelte van haar tijd, met als speciale interesse uiergezondheid en…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement