Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Vlooien

Vlooien kunnen vlooienallergie veroorzaken en lintwormen overdragen. Bij een goede vlooienbestrijding dienen alle dieren en de omgeving behandeld te worden, aangezien 95% van de vlooienpopulatie zich rondom het dier bevindt. Consequent ontvlooien met een goed vlooienmiddel is daarbij belangrijk.

 

Een vrouwelijke vlo die op uw hond of kat terecht is gekomen, begint direct met het leggen van eitjes. Deze vallen van het dier af en ontwikkelen zich in een paar dagen, afhankelijk van o.a. de temperatuur, via larve tot pop met als eindstadium een volwassen vlo. De eitjes kunnen op allerlei plekken van het dier af vallen, zowel in huis als daar buiten, en zich daar tot volwassen vlo ontwikkelen. Slechts 5% van de vlooienpopulatie zit op het dier, 95% in de omgeving!

Vlooienbeten zijn vervelend voor uw huisdier. Ze kunnen er zelfs allergisch voor raken. Je ziet dan vaak korstjes achter op de rug en heftige jeukklachten. Er is dan slechts één vlooienbeet per maand nodig om de klachten in stand te houden.

Vlooien kunnen, als ze door de hond of kat worden opgelikt, lintwormen overbrengen. Lintwormen zien er uit als een soort rijstkorrels die rond de anus zitten.

Een goede vlooienbestrijding is een consequente vlooienbestrijding:

- alle dieren in het huis moeten behandeld worden
- er dient een goedwerkend vlooienmiddel gebruikt te worden
- het vlooienmiddel moet het hele jaar door gebruikt worden
- de omgeving moet behandeld worden met een speciale spray
- kleedjes e.d. op 60 graden of meer wassen
- stofzuigen heeft geen zin! De vlooien ontwikkelen zich in de stofzuigerzak gewoon verder.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 13:41

Even voorstellen

Françoise Rey

Françoise Rey Françoise Rey is in 2000 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Daarna is zij enige jaren werkzaam geweest op de paardenklinieken van de Universiteit Utrecht, zowel in de patiëntenzorg als voor het geven van onderwijs. Daarna is zij in 2004 neergestreken in het Groningse Winsum als Erkend Paardendierenarts. Naast…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement