Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Bijzonderheden bij konijnen, cavia's en chinchilla's

Castratie chinchilla’s

Met behulp van gasnarcose wordt een chinchilla in slaap gebracht. De operatie zelf gebeurt net zoals bij een kater. Na de narcose zijn ze snel weer wakker en op de been.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cavia met steen in plasbuis

Bij alle diersoorten komen blaasstenen voor. Ook bij cavia’s. Deze cavia had de steen al bijna uitgeplast, maar de steen paste net niet door uitstroomopening. Met behulp van allerlei tangetjes hebben we de steen in kleine fragmenten er helemaal uit gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebit konijn en chinchilla

Tanden en kiezen van konijnen en knaagdieren groeien hun hele leven door. Regelmatig komt het voor dat de snijtanden te lang worden door scheefstand van de snijtanden. De scheefstand kan erfelijk zijn, maar ook komen door onvolledige voeding. Te lange snijtanden kun je laten inkorten door een boortje te gebruiken (nooit knippen!) of ze kunnen permanent verwijderd worden door ze te laten trekken.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:32

Even voorstellen

Anneke Nicolay

Anneke Nicolay Als kleindochter van een boer en dochter van een dierenarts zat Anneke als klein meisje al veel tussen de koeien en andere dieren. Met haar vader mee de boer op was een favoriete bezigheid. Omdat de praktijk aan huis zat kon ze ook al meekijken met de spreekuren en operaties. En zodoende…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement