Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Het verhaal van Roderick

Roderick, de mooie rode kater van de familie Oostindjer, is een echte bikkel. Hij is nog maar 6 jaren jong, maar heeft al een aantal van z’n 9 levens verbruikt.

 

Op 4 augustus vonden z’n baasjes hem onder een struik in de tuin, nadat hij de avond daarvoor niet thuis gekomen was.
Roderick, zeer waarschijnlijk aangereden, had bloed bij zijn bek en van z’n linker achterpoot was de voet kapot.

Bij ons op de praktijk bleek na röntgenfoto’s dat Roderick zijn bekken had gebroken. Ook bleek dat de tenen van z’n voetjes verbrijzeld waren. Verder was één van zijn hoektanden afgebroken.
Onder narcose werden de 3 buitenste tenen geamputeerd. Het gebroken bekken zal helen door hokrust. 

De volgende dag echter zaten Roderick en zijn hok onder de maden! Na een grondige wasbeurt met een vies stinkend goedje waren de maden verdwenen en kon Roderick aan een lang herstel proces beginnen.

Vele antibiotica kuren (de wond ging ontsteken) en verbandwissels later gaat het weer goed met Roderick!!
De wond aan z’n poot is dicht en heelt mooi. Hij loopt inmiddels weer vrolijk rond en hij gebruikt zijn poot ook weer gelukkig. Wel een beetje wiebelig weliswaar, maar straks zal Roderick weer helemaal de oude zijn!

Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2013 12:47

Even voorstellen

Pier Prins

Pier Prins Als eigenaar alleen maar organiseren en op kantoor zitten, is niets voor Pier. Spreekuren draaien en opereren wil hij voor geen goud missen. Al jaren is hij degene die zich binnen de kliniek heeft gespecialiseerd in de begeleiding rondom de dracht bij teven. Ook de orthopedie is iets wat hem…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement