Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

foto3.pngfoto2.png

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Dier van de maand oktober

Dier van de maand oktober is Welsh Corgi Bo! Bo is een teefje van 2,5 jaar jong. De eigenaar kwam met Bo op de praktijk, omdat zij steeds aan het braken was. Ook medicijnen tegen het braken hielpen niets.

Na het maken van röntgenfoto's met contrastvloeistof kon de diagnose 'megaoesophagus' gesteld worden. Een megaoesophagus houdt in dat de slokdarm ernstig verwijd is, waardoor er geen eten in de maag terecht kan komen. Bo eet nu 4 x per dag met haar voorpoten hoog op tafel, zodat het eten in de maag terecht kan komen. Eenmaal in de maag, komt het eten er niet weer uit. Het maagklepje houdt het eten tegen. Met Bo gaat het dus inmiddels een heel stuk beter! Op de foto zit Bo (staande oren) naast haar zusje Pip.

Op onderstaand filmpje is een hond te zien die staand eet. Een mooie uitvinding voor een hond met een megaoesophagus!

Laatst aangepast op donderdag, 07 november 2013 11:11

Even voorstellen

Susanne Smit

Susanne Smit Na een cursus tandheelkunde bij huisdieren is Susanne iedere week samen met dierenarts Aliedje of Stella te vinden in de tandheelkundige ruimte waar ze naast het reinigen van het gebit ook röntgenfoto’s maken en tegenwoordig zelfs gaatjes vullen. Ook heeft ze de cursus voor gedragsadviseur bij huisdieren gevolgd. Dat komt…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren