Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Het assistentenspreekuur

Elke dinsdag en woensdag middag hebben we op de praktijk ons gratis assistentenspreekuren. Deze spreekuren zijn altijd druk bezocht. Assistenten Susanne en Esther hebben het er maar druk mee. Extra leuk is het dan om te horen van een eigenaar dat de bezoekjes zijn vruchten af hebben geworpen. Lees hieronder het verhaal van Jellie Lesterhuis, eigenaresse van Baike.

 Baike

Alleen aan het kale plekje en een klein sneetje op haar buik is nog te zien dat onze stabij Baike vorige week gesteriliseerd is. De operatie verliep super goed. 

Onze Baike was al vaak op het assistentenspreekuur bij Esther geweest voor de puppy controle. In het begin vond ze dit erg spannend. Maar nadat ze een paar keer was geweest, vond ze het heel erg leuk om op puppy controle gaan. Als ze in wachtkamer Esthers stem hoorde, begon ze al te blaffen. Onze Baike is helemaal gek op Esther.

Op de dag van de operatie was Esther er gelukkig ook.

We, mijn zoontje en ik, mochten Baike zelf naar de behandelruimte brengen. Op de behandeltafel kreeg ze een kong met iets lekkers erin. Een kong is gemaakt van natuurlijk rubber en kan gevuld worden met wat lekkers. Een uitstekende afleiding voor honden die wat bang kunnen zijn.

Ze vond het heerlijk en kwispelde vrolijk. Terwijl ik Baike vasthield en mijn zoon Leander haar aaide, schoor de dierenarts een klein stukje van de vacht van haar voorpoot. Daarna bracht de dierenarts het infuus aan. Al kwispelend ging ze onder narcose en konden wij naar huis.

Kort na thuiskomst belde Esther en zij vertelde dat de operatie goed was verlopen en dat we haar wat eerde dan afgesproken op konden halen. Terwijl onze hond op een warme elektrische hondendeken lag uit te slapen, kregen wij een uitgebreide uitleg.

Die dag kon onze Baike nog niet zoveel. Af en toe kreunde ze. Maar gelukkig hadden we van de dierenarts pijnstillers meegekregen. Die dempten de pijn en de volgende dag was onze Baike weer zichzelf.

Binnenkort moet Baike weer op puppy controle en ik vermoed dat ze dat nog steeds een leuk uitje vindt.

Laatst aangepast op woensdag, 07 mei 2014 15:11

Even voorstellen

Rianne Hammingh

Rianne is sinds juli 2019 bij ons in dienst als vaste vervanger. Haar passie ligt bij katten. Thuis heeft ze dan ook twee maine coons rond rond lopen. Daarnaast heeft ze nog een haflinger Joris en een dochtertje Romy. Rianne is flexibel inzetbaar binnen de praktijk en u kunt haar…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren