Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Assistente Angelique in actie

Al jaren heeft onze assistente Angelique New-foundlanders. Velen van u zullen haar wel eens gezien hebben met haar twee zwarte vriendinnen.
Wat weinig mensen weten, is dat ze al jaren heel fanatiek met beiden “ waterwerk “ doet.

Dat is in het verleden ontstaan in Newfoundland, een onherbergzaam eiland voor de oostkust van Canada. Daar was de hond een onmisbare hulp voor de vissers. Ze trokken bootjes, sloepen en visnetten aan wal, maar ze redden ook overboord gevallen zeelieden uit de zee.

Dit “ reddingswerk “ leert Angelique ook aan haar honden. De trainingen in Noord Nederland zijn één keer in de zomermaanden in Gieten en zeker een aanrader voor u om eens te gaan bekijken. Een hele dag trainen zo’n vijftig honden daar hun reddingstechnieken. Er zijn drie banen waarin gewerkt wordt. Eén van de banen is speciaal voor pups, die al spelenderwijs leren genieten van het water en alle drukte eromheen tijdens zo’n dag. In iedere baan staan twee á drie deskundige trainers die de eigenaren bij alle oefeningen ondersteunen. Deze mensen kennen de honden ook door en door en het samenspel tussen mens en dier is uniek en echt een genot om naar te kijken.
De honden halen onder andere drenkelingen uit het water (er wordt geoefend met poppen) en ze leren bijvoorbeeld uit een boot te springen.
Eens per jaar is er een landelijk examen. De honden van Angelique presteren zeer goed, want Merel heeft het hoogst haalbare: certificaat E. De jongste hond van Angelique Anna heeft het al geschopt tot het D certificaat, nog eentje te gaan.
Wilt u ook eens van dit bijzonder schouwspel genieten? Tijdens de zomer maanden is Angelique te vinden in het zandgat Homan Fré in Gieten. Zondag 27 juli is de eerstvolgende keer. Voor meer informatie mag u altijd met Angelique bellen.

IMG 0428IMG 0465

IMG 0614 fotoIMG 3337

IMG mooi3191IMG mooi3287

Laatst aangepast op woensdag, 16 juli 2014 10:36

Even voorstellen

Narda de Vos

Narda de Vos Narda de Vos is sinds 1 maart 2020 ons team komen versterken. In juli 2016 is zij afgestudeerd in Gent. Hier heeft zij diergeneeskunde gestudeerd in de richting paarden en runderen. Haar interesses liggen bij de drachtbegeleiding van merries. Zij wordt dan ook voornamelijk ingezet bij Flevofarm, een grote draversstoeterij…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren