Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

foto3.pngfoto2.png

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Keizersnede cavia

Afgelopen week hebben we bij een cavia een keizersnede gedaan. Ze had al enige tijd weeën alleen er kwamen geen jongen. Er zaten 6 jongen in, waarvan één helaas overleden was.

Dit jong hield waarschijnlijk de geboorte tegen.
Ondertussen zijn er helaas nog twee jongen overleden. Twee jongen worden met de hand opgevoed en één zit nog bij de moeder. Met de moeder gaat alles goed.

cavia 2 bewerkt

Een cavia moet op de leeftijd van 7 á 8 maand haar eerste nest krijgen. De reden hiervan is dat het bekken van de cavia dan nog niet vastgegroeid is. Als de cavia op latere leeftijd voor het eerst zwanger raakt, kan het dus zijn dat er een keizersnede nodig is.

De dracht van een cavia is gemiddeld 68 dagen. De jongen hebben haar als ze geboren worden. Een nest kan bestaan uit 1-13 jongen, maar gemiddeld bestaat het nest uit 2-4 jongen. De jongen van een cavia worden biggetjes genoemd. Een mannetje heet een beer en een vrouwtje een zeug.

cavia 3 bewerkt

Na 3-4 weken kunnen de jongen bij de moeder weg. De zoogperiode is dan voorbij en de mannetjes zijn dan al geslachtsrijp.

Laatst aangepast op maandag, 23 februari 2015 15:15

Even voorstellen

Esther Klok

Esther Klok Al 24 jaar is Esther deel van ons team en zowel aan de balie als in de operatiekamer te vinden. Jaren geleden is ze begonnen met het assistenten spreekuur. Daarnaast doet ze in overleg met de dierenartsen bewegingstherapie en heeft ze alle nascholing gevolgd om goed advies te kunnen geven…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren