Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

foto3.pngfoto2.png

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Gedragsproblemen bij de kat

Zowel bij de hond als bij de kat komen aardig wat gedragsproblemen voor. Niet iedere eigenaar ziet een gedragsprobleem ook daadwerkelijk als een probleem. Veel mensen gaan met de hond naar een gedragstherapeut. Problemen bij de kat worden vaak niet herkend als zijnde een gedragsprobleem. Ook is de drempel om naar een gedragsadviseur te gaan met de kat aanzienlijk hoger dan bij een hond.

Er is een aantal gedragsproblemen die vaak voorkomen bij de kat. Eén daarvan is bijv. onzindelijkheid. Hierbij is het altijd belangrijk om een blaasontsteking uit te sluiten.

Mijn naam is Susanne Smit. Eind 2010 heb ik mijn diploma huisdier gedragsadviseur gehaald. Tijdens deze cursus heb ik veel geleerd over gedrag van de hond en de kat. Na deze cursus heb ik nog een aantal losse lezingen gevolgd over kattengedrag.

Sinds vorig jaar heb ik een zestal katten waar ik op pas. Door deze leuke dieren ben ik nog meer van het gedrag van de kat gaan leren.

Ik heb besloten mij volledig te richten op het gedrag van katten. De problemen van de kat worden vaak erg onderschat. Met hun eigenzinnige karakter is er vaak niet een kant en klare oplossing voor hun probleemgedrag beschikbaar. Samen met u wil ik gaan kijken naar de oorzaak van het probleem. Vervolgens gaan we samen een passende oplossing bedenken voor het probleemgedrag. Hiermee hoop ik te kunnen bereiken dat meer katten een probleem- en stressvrij leven kunnen leiden.

Het is de bedoeling dat uw kat eerst onderzocht wordt door een dierenarts, want als er een medische oorzaak is, kunnen we nog zo veel dingen gaan veranderen in huis en de omgeving, maar dan zullen deze veranderingen geen effect hebben op het gedrag.
Als door de dierenarts dan geconcludeerd is dat er geen medische oorzaak is, gaan we verder kijken naar de mogelijke oorzaak van het probleem.
Om het gedrag van de kat zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, kom ik bij voorkeur bij u thuis kijken. Het dier moet in zijn eigen territorium zijn om zijn natuurlijke gedrag te kunnen vertonen. Aan de hand van wat ik daar zie, ga ik een plan opstellen. U krijgt een kopie van dit plan. Een plan kan bestaan uit bijvoorbeeld het verplaatsen van de kattenbak, de kat een eigen plekje geven of de kat uitdagen meer zijn natuurlijke gedrag te laten zien zoals bijvoorbeeld het jachtinstinct.sproeiende katten

Als het plan opgesteld is, kan u als eigenaar daarmee aan de slag gaan. Uiteraard houden we telefonisch contact om te evalueren. Als het nodig is of als er nog meer problemen naar voren komen dan kom ik nog een keer kijken. We blijven contact houden tot de problemen helemaal verdwenen of hanteerbaar zijn. De totaalprijs voor het gedragsconsult is € 75.00. Dit is inclusief huisbezoek, behandelplan en nazorg. Ook zal er regelmatig contact zijn met als doel het probleem op te lossen.

Ook kan ik u adviezen geven als u bijvoorbeeld een nieuwe kat in huis neemt.

Ik ben een gedragsadviseur en geen gedragstherapeut. Als de problemen te groot zijn, kan het zijn dat ik u doorverwijs naar een gedragstherapeut.
Mocht u vragen hebben of mocht uw kat een probleem hebben, neem gerust contact met mij op. Dit kan via de praktijk 0595-441800 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 08:43

Even voorstellen

Esther Klok

Esther Klok Assistente Esther Klok assisteert Francoise, Aliedje en Narda bij hun werkzaamheden met veel enthousiasme. Esther en haar vriend zijn zeer fanatieke menners. En niet onverdienstelijk: ze zijn al meerdere keren Nederlands kampioen geworden. Samen met Francoise heeft zij de sportbegeleiding voor paarden opgezet.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren