Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Dier van de maand: Lisha

Lisha is een dobermann pincher van 1 jaar en 2 maanden. Ze was altijd een vrolijke pup tot ze in mei ziek werd.

Ze wilde niet eten en was futloos. Daarnaast was ze ook nog schijnzwanger. Begin juli is ze gesteriliseerd, omdat ze verdacht werd van een baarmoederontsteking. Tijdens de operatie bleek dat Lisha haar buikwand helemaal ontstoken was. Dit kwam doordat er een stukje plant in de buikholte zat. Dit hebben de dierenartsen verwijderd en nu zou ze moeten opknappen. Helaas gebeurde dat niet. Een week later kreeg ze bij het borstbeen een ontsteking. Ondanks een antibiotica kuur werd de ontsteking niet beter, dus werden er röntgenfoto’s gemaakt. Deze foto’s zijn doorgestuurd naar de specialist. Er werd een zwelling gezien en dat zou kunnen duiden op een vreemd voorwerp. Het advies was een ct scan of een operatie. Onder narcose heeft de dierenarts de bult open gemaakt en iedereen was zeer verrast wat daar uit kwam. Namelijk een saté prikker! Deze was nog helemaal heel. Waarschijnlijk opgegeten, door de maag of de darmen los in de buik gekomen en nu was het lichaam hem naar buiten aan het werken.
Inmiddels is Lisha weer  een gezonde en vrolijke hond die rent en speelt, maar ook weer kan rollen op haar rug.

 

Laatst aangepast op donderdag, 01 december 2016 13:32

Even voorstellen

Anna Salazar Casals

Anna Salazar Casals Anna Salazar Casals is sinds september 2015 in Nederland en komt oorspronkelijk uit Spanje. In juli 2015 is zij afgestudeerd als dierenarts. Anna heeft tijdens haar studie veel ervaring op gedaan door als vrijwilliger bij de plaatselijke dierenarts mee te lopen. Ze is naar Nederland gekomen, net als Ana Rubio…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren