Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Kat Vriendelijke Praktijk

Dierenkliniek Winsum heeft sinds 1 oktober de status Kat Vriendelijke Praktijk verkregen en heeft hiervoor aan verschillende voorwaarden moeten voldoen.

Hieronder zetten wij voor u op een rijtje wat het inhoudt om een Kat Vriendelijke Praktijk te zijn.

Sterke punten

Onze wachtkamer is groot waardoor een angstige kat niet perse naast een drukke hond hoeft te wachten. Het is mogelijk om de katten met het mandje hoger weg te zetten (op tafel). Dit is prettiger voor de kat.
Verder heeft Dierenkliniek Winsum een speciaal kattenspreekuur. Tijdens dit spreekuur zijn geen honden aanwezig en is onze aandacht volledig op de kat gericht. De assistente zal u eerst een aantal vragen stellen en daarna komt u bij de dierenarts in de speciaal voor katten ingerichte spreekkamer. Er ligt een kleedje op tafel, ramen zijn geblindeerd en de deur kan op slot. Kortom: een plekje waar rust heerst en dat vinden katten wel zo prettig.
Het spreekuur is elke dinsdag van 10 tot 11 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken.

Aan onze balie verkopen wij diverse katten producten, zoals o.a. de Feliway verdamper of spray. Dit product helpt stress te verminderen bij katten door de verspreiding van feromonen.
Als katten stress hebben, stoppen ze vaak met het markeren van hun territorium als een veilig en vertrouwde omgeving. Dit kan leiden tot ongewenst gedrag. Feliway helpt katten op een natuurlijke wijze om te gaan met stress situaties en zorgt voor een harmonieuze omgeving voor u en uw kat. Wij gebruiken de Feliway spray ook in de spreekkamer en in de opname om de katten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen tijdens de behandeling. Verder verkopen wij katvriendelijke mandjes. Deze mandjes zorgen ervoor dat de reis naar de dierenarts zo aangenaam mogelijk verloopt.

Als praktijk besteden wij veel aandacht aan overgewicht bij de kat. De kat wordt bij elk bezoek gewogen. Dit gewicht wordt in de computer bijgehouden, zodat we kunnen zien of de kat gegroeid is. Als de kat moet afvallen, kan dit onder begeleiding van de assistente tijdens het assistentenspreekuur. Lees meer over dit spreekuur hier.

Ons assistentenspreekuur heeft goede resultaten opgeleverd. Hieronder katten Priemel en Tijger die veel gewicht hebben verloren onder begeleiding van onze assistenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Dierenkliniek Winsum doen we bloeddrukmetingen bij de kat. Het kan voorkomen dat een kat te hoge bloeddruk heeft. De gevolgen van een te hoge bloeddruk kunnen ernstig zijn zoals bijv. plotselinge blindheid. Lees meer over onze bloeddrukmetingen hier.

In ons laboratorium is alle apparatuur aanwezig om de meest uitgebreide onderzoeken zelf te doen. De meeste bloedonderzoeken en urine onderzoeken kunnen we zelf doen. Voor het bloedonderzoek wordt gebruik gemaakt van kleine cupjes, waardoor er maar kleine hoeveelheden bloed afgenomen hoeven te worden voor het onderzoek. Lees meer over onze laboratorium faciliteiten hier.

 

Dierenarts Anouk Schipper en assistente Susanne Smit zijn gespecialiseerd in de tandheelkunde. Zij hebben veel ervaring met gebitsbehandelingen bij de kat.
Lees meer over gebitsbehandelingen bij de kat hier.
Lees meer over onze mogelijkheden op het gebied van de tandheelkunde hier.

Onze opname is speciaal gemaakt om te zorgen dat de katten zo min mogelijk stress ervaren tijdens hun behandeling of verblijf op de kliniek. Een deel van het kattenhok is afgeschermd, zodat de kat kan wegkruipen. Verder gebruiken we warmtematjes en kleedjes om het verblijf van de kat zo aangenaam mogelijk te maken. Voor katten die een langere periode in de opname moeten verblijven, is er een groter hok beschikbaar.

  

 Dierenkliniek Winsum geeft regelmatig lezingen om katteneigenaren zodoende voorlichting te geven over uiteenlopende onderwerpen zoals bijv. ouderdom en gedragsproblemen.

Laatst aangepast op donderdag, 08 juni 2017 08:48

Even voorstellen

Francoise Rey

Francoise Rey Françoise Rey is in 2000 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Daarna is zij enige jaren werkzaam geweest op de paardenklinieken van de Universiteit Utrecht, zowel in de patiëntenzorg als voor het geven van onderwijs. Daarna is zij in 2004 neergestreken in het Groningse Winsum als Erkend Paardendierenarts. In…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren