Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

foto3.pngfoto2.png

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Het verhaal van de lieve oude Sok

Sok is een kruising van een Duitse Staande / Drentse Patrijs van 12 jaar oud. Op 2-jarige (in 2001) leeftijd werd Sok aangereden en in shock bij ons op de praktijk binnengebracht. Hij had erg bleke slijmvliezen en grote pupillen. Verder bleek voornamelijk zijn rechter voorpootje aangetast.

Sok had namelijk geen reflexen in zijn pootje en geen spierspanning. Het pootje sleepte hij als het ware met zich mee. Sok had ook geen gevoel (en dus geen pijnperceptie) in het pootje. Sok blijkt zenuwschade in zijn poot te hebben. De kans op genezing is vrijwel nihil en na 6 weken revalidatie, controles en begeleiding wordt uiteindelijk toch besloten tot amputatie. Sok is inmiddels 12 jaar oud en nog steeds een fitte hond. Wij zouden als mensen nog een voorbeeld kunnen nemen aan het gedrag van honden als het om revalidatie gaat. Sok is qua karakter precies dezelfde hond gebleven volgens zijn baasje. Geen spoortje verdriet of ongeluk te herkennen en even enthousiast en levenslustig als altijd. Dit is vanaf dag één na de operatie zo geweest. Sok heeft nog het meeste last van zijn poot gehad gedurende de 6 weken voor de operatie, toen zijn poot in de weg bungelde.
De standaard reactie van veel kinderen (en ook van sommige volwassenen) is: oh wat zielig! De eigenaresse van Sok heeft hem echter nooit als zielig ervaren. En ook wij vinden Sok niet zielig.
Sok kan fysiek hetzelfde met 3 poten als wat hij met 4 poten kon! Dit betekent dat hij nog steeds vanuit stilstand over wildroosters, brede sloten en hoge hekken kan springen. Het enige verschil is dat hij wat sneller moe is. In het tempo van mensen lopen is zwaar voor hem. Sok moet dan als het ware in ‘slow motion’ bewegen. Rennen daarentegen gaat heel goed, alleen kan hij dat minder lang volhouden.
Ondanks dat Sok 12 jaar is, is hij nog energiek, sterk en gezond van lijf en leden.

Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2013 13:02

Even voorstellen

Ana Rubio Garcia

Ana Rubio Garcia Ana is 9 jaar geleden uit Spanje gekomen voor de zeehonden ze werkt dan ook op het zeehondencentrum in Pieterburen. Daar ligt haar hart. Ze doet veel onderzoek en gaat naar vele congressen. In 2009 heeft ze haar diploma als dierenarts gehaald. Sinds februari 2018 is ze 2 middagen in…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren