Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

foto3.pngfoto2.png

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Jong reekalf bij Faunavisie in Westernieland

Dit is Bambie. Bambie werd in 2009 opgevangen door stichting Faunavisie nadat haar moeder en broertje waren gedood door een trein in Warffum. Bambie woont sinds 2009 bij Faunavisie, maar komt en gaat wanneer het haar uitkomt.

Zeer regelmatig blijft ze een paar weken rond het huis hangen en komt zelfs af en toe even binnen om een uurtje op de bank te liggen. Vorige week was Bambie erg nerveus en later bleek dat ze er voor gekozen heeft om haar eerste kalfje bij haar verzorgers te werpen en groot te brengen. Vorig jaar is ze in de bronst tijd (juli tot oktober) drie maanden niet bij Faunavisie gezien en heeft dus, naar nu blijkt, een leuke reebok gevonden. Pim en Mieke Lollinga van Faunavisie kunnen het allemaal vanuit hun keuken van dichtbij meemaken. Kijk op www.faunavisie.nl voor meer informatie over de stichting.

Pim Lollinga van Faunavisie:
'Als zo'n ree vlak voor je raam een kalfje staat te zogen, heeft dat iets sereens en ben je bang dat te verstoren, maar vanmiddag kwam de geit naar mij toe en liet zich strelen om vervolgens richting haar 'verborgen' kalfje te lopen.
Halverwege stopte ze ineens en keek afwachtend om. Ze kwam een ogenblik later weer terug en draaide zich vervolgens weer om. Halverwege stopte ze.
Het leek net of ze wilde zeggen; kom eens kijken wat ik nou op de wereld heb gezet.
De camera lag paraat en ik ben voorzichtig achter haar aangelopen en toen ze het kalfje ,,fiepte,, ben ik in het hoge gras gaan zitten, een paar meter bij haar vandaan en heb toen nog een paar unieke plaatjes kunnen schieten.
Na de 'foto shoot' liep de geit ineens weg en liet de dreumes bij mij achter die daar niet veel meer aan vond en naar z'n verstopplekje ging.'

Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2013 12:57

Even voorstellen

Narda de Vos

Narda de Vos Narda de Vos is sinds 1 maart 2020 ons team komen versterken. In juli 2016 is zij afgestudeerd in Gent. Hier heeft zij diergeneeskunde gestudeerd in de richting paarden en runderen. Haar interesses liggen bij de drachtbegeleiding van merries. Zij wordt dan ook voornamelijk ingezet bij Flevofarm, een grote draversstoeterij…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren