Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Over Dierenkliniek Winsum

Dierenkliniek Winsum staat 24 uur per dag met het hele team voor u klaar om de meest optimale zorg te bieden aan uw dier. We doen dit met grote betrokkenheid en veel aandacht. Wij zijn geopend op ma t/m vr van 8.00-12.00 uur en van 13.15-17.30 uur. Daarnaast zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Elke zaterdag is er een spreekuur van 9 tot 12 uur op afspraak (geen extra kosten voor het consult).

Graag tot ziens!

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Wintertips

Bij Dierenkliniek Winsum is het thema in de maand januari winter.

En hoewel er momenteel weinig aanleiding is voor het geven van wintertips, kan het weer natuurlijk elk moment omslaan. En dan is het altijd handig om te weten waar je op moet letten.

 

10 tips om met uw huisdieren de winter door te komen:

  1. Om irritatie door bijtende pekel te voorkomen, kunt u voordat uw hond of kat naar buiten gaat de voetzooltjes insmeren met vaseline. Bij thuiskomst de pootjes goed afspoelen met lauwwarm water en daarna drogen.
  2. Voor langere wandelingen met uw hond zijn hondenschoentjes echt het beste advies. Deze werken ook goed tegen uitglijden.
  3. Zorg dat u en uw huisdier goed zichtbaar zijn nu het vroeg donker is. Dit kan met een lampje op uw kleding en/of een reflecterende riem en jasje voor uw hond.
  4. U kleedt uzelf lekker warm aan in deze koude dagen. Ook voor uw huisdier bestaan er jasjes en dekjes om ze warm te houden.
  5. Sommige honden happen gretig in de sneeuw, wat kan zorgen voor diarree en buikkramp. Opletten dus!
  6. De katten die ook in de winter wel eens buiten komen, moet u de mogelijkheid bieden om naar binnen te kunnen gaan, wanneer zij dat willen. Een kattenluikje kan uitkomst bieden.
  7. Geef wat meer te eten als uw huisdier veel in de koude buitenlucht komt. Het aanpassen aan een koudere omgeving en eventuele spelen vraagt veel energie. Geef minder voer als uw huisdier minder actief is in de winterperiode en graag bij de kachel ligt. Er zijn dan minder caloriën nodig. Zo voorkomt u overgewicht.
  8. Hou vooral honden weg van alle antivries middeltjes. Zij zijn er dol op en een kleine hoeveelheid kan al ernstige gevolgen hebben.
  9. Katten zijn met het koude weer eerder geneigd langer binnen te blijven en kunnen zo de plas te lang ophouden. Dit kan voor problemen zorgen, zoals bijv. blaasgruis of urineweginfecties. Het is belangrijk om de kat een ruime en schone kattenbak op een rustige plaats aan te bieden.
  10. Controleer in de winter voordat u de auto start altijd even of er geen kat zit. Katten vinden een warm motorblok erg aantrekkelijk om bij te gaan liggen.

 

 

Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2013 12:23

Even voorstellen

Esther Klok

Esther Klok Assistente Esther Klok assisteert Francoise bij haar werkzaamheden met veel enthousiasme. Esther en haar vriend zijn zeer fanatieke menners. En niet onverdienstelijk: ze zijn al meerdere keren Nederlands kampioen geworden. Samen met Francoise heeft zij de sportbegeleiding voor paarden opgezet.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren