Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Filmpjes

Nemen melkmonster:

Met de nieuwe regelgeving is het verplicht om een uitslag van een melkmonster te hebben, voordat een “zwaarder” middel (3e keuze) ingezet mag worden. Daarom raden wij aan om van alle koeien met mastitis een melkmonster te nemen en pas daarna een injector toe te dienen. Dit melkmonster kunt u prima bewaren in de vriezer voor het geval de ingezette behandeling niet aanslaat. Voor het nemen van een goed melkmonster hebben wij het volgende filmpje bijgevoegd. De kans op de uitslag “Verontreinigd Monster” is op deze manier tot het minimum beperkt.


 

Toediening Orbeseal:

In de tube Orbeseal zit vanwege het productieproces nog lucht. Om dit te verwijderen was er een methode waarbij de tube als een kwikthermometer werd afgeslagen. Inmiddels is er een nieuwe methode om op een veilige manier de lucht kwijt te raken. Hoe dit precies moet wordt in het onderstaande filmpje uitgelegd:

 

Richtlijn droogzetten:

Het droogzetten moet met ingang van 2014 gebeuren volgens de Richtlijn Droogzetten. Het droogzetten met antibiotica van koeien met een laag celgetal gedurende de droogstand is verboden! Om nog wel dieren met antibiotica droog te zetten moet er sprake zijn van een (sub)klinische infectie. Dit is het geval wanneer de koeien bij de laatste MPR (max. 6 weken oud) een celgetal hebben >50.000 en de vaarzen >150.000 cellen.

In de onderstaande filmpjes is te zien hoe Orbeseal toegepast kan worden:
Enkel therapie     =     Alleen Orbeseal
Dubbel therapie     =     Antbioticum houdende droogzetter + Orbeseal

 

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 11 juni 2015 14:36

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement