Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Bedrijfsbegeleiding

Rundvee paginaVeel melkveehouders kiezen tegenwoordig voor een vorm van bedrijfsbegeleiding door de dierenarts. Bedrijfsbegeleiding is voor elke veehouder anders en kan op vele manieren worden ingevuld. U kunt bij ons in een vast schema komen, bijvoorbeeld 1x per 6 weken, 1x per 4 weken, 1x per 2 weken of zelfs 1x per week. Door middel van bedrijfsbegeleiding verschuift het werk voor ons als rundveedierenartsen steeds meer van de curatieve naar de preventieve kant. "Want een zieke koe beter maken is één ding, voorkomen dat ze ziek wordt is nog leuker"! Samen met u als melkveehouder willen wij zorg dragen voor een betere diergezondheid, beter dierwelzijn en daarmee ook een beter welzijn voor u (de veehouder) zelf. Dat laatste is voor ieder van u weer anders. Dit varieert van de beste technische resultaten tot de laagste kostprijs en van optimale dierverzorging tot zoveel mogelijk werkplezier. Iedere veehouder streeft naar zijn eigen ideale mix en wij hopen u daarmee van dienst te kunnen zijn!

Onderwerpen bedrijfsbegeleiding:

Tijdens de bedrijfsbegeleiding worden diverse onderwerpen belicht afhankelijk van de vraag, te denk valt aan:

Handelingen die we verder tijdens de bedrijfsbegeleiding uitvoeren zijn: het onthoornen van kalfjes, toedienen van verschillende soorten vaccinaties en de behandeling van de op dat moment zieke koeien. Tevens kijken we naar koe- en koppelsignalen in zijn algmeenheid. Dat wil zeggen hoe zien de koeien er uit (voldoende gevuld, geen beschadigingen, lopen de koeien kreupel etc.)? Hoe is de vertering van het voer (mestscores etc.) Hoe gaat het met de jongveeopfok etc.?

Technische analyses:

Uitgebreidere analyses kunnen we uitvoeren met behulp van de melkcontrolegegevens uit Pir-DAP., managementinformatie uit Uniform-Agri, CowVision & Veemanager. Maakt u gebruik van een melkrobot, ook daar kunnen wij u van dienst zijn. Als voorbeeld de uiergezondheid: hierbij maken we veelvuldig gebruik van de droogzetevaluatie en met behulp van een overzicht van de hoogcelgetal koeien. Daarnaast baseren we veel advies op basis eigen onderzoek in ons eigen laboratorium. Voor inzendformulieren klikt u hier.

KoeKompas:

Steeds meer melkveehouders maken gebruik van het KoeKompas. Dit is een risico-inventarisatie van uw bedrijf, waarbij verschillende punten bekeken en beoordeeld worden. Op Zuivelplatform vindt u meer informatie over het nut van een KoeKompas en de praktische uitvoer daarvan. Als praktijk denken we dat KoeKompas een goed instrument is om de verbeterpunten op uw bedrijf vast te stellen. Aan de hand van deze verbeterpunten kunnen gerichte stappen gezet worden om uw bedrijfsvoering te verbeteren en daarmee uw werkplezier, inkomsten, diergezondheid etc. te bevorderen!

Laatst aangepast op dinsdag, 10 januari 2017 17:25
Meer in deze categorie: Vaccinaties Rundvee »

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement