Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Conditietesten

In sommige gevallen is het uithoudingsvermogen van een paard de beperkende factor voor prestaties.
De basisconditie van het paard is iets waar in de paardensport nog weinig over wordt nagedacht.

Humane atleten

Bij humane atleten is het veel gebruikelijker om naast de uitvoering van de specifieke sport die wordt beoefend ook aandacht te besteden aan de basisconditie. Het is heel gebruikelijk om naast bijvoorbeeld het tennissen of schaatsen, ook te gaan hardlopen of fietsen. Daarnaast doen deze atleten meestal ook krachttraining in de sportschool. Door zo’n afwisselend trainingsschema wordt de algemene conditie en de kracht de atleet dusdanig verbeterd dat de vooruitgang in de sportprestaties vergroot wordt.
En minstens zo belangrijk: men voorkomt hiermee het ontstaan van blessures.

Uw paard

Als de algemene fitheid van het paard in orde is, zal het beter in staat zijn om de door u gevraagde prestaties te leveren. Samen met sportfysioloog Eric van Breda zijn wij begonnen met conditietesten.

Lactaat metingen

Het is mogelijk om door ons lactaat metingen te laten doen. Uw paard draagt dan een hartslagmeter en zal een bepaalde arbeid moeten verrichten. Met regelmaat zullen er bloedmonsters worden afgenomen. Aan de hand van alle gegevens kunnen we u vertellen bij welke hartslag (en arbeid) uw paard gaat verzuren. Hieruit volgt weer een trainingsadvies. Om de kosten laag te houden, is het aan te raden dit bijvoorbeeld met een groepje tegelijk te doen.  

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren