Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Voedingssupplementen

Onze nieuwe lijn voedingssupplementen is ontwikkeld in samenwerking met Vet Nutrition. Dierenkliniek Winsum heeft meegedacht over de samenstelling van een aantal producten. Deze kunnen wij nu aanbieden tegen scherpe prijzen voor een top kwaliteit.

Hieronder kunt u alle voedingssupplementen vinden die Dierenkliniek Winsum in het assortiment heeft.
Op de website www.fei.org onder het kopje 'clean sport' kunt u allerlei informatie vinden over het gebruik van voedingssupplementen en doping.

Arthro Platinum

Arthro Platinum is een uitgebalanceerd breedspectrum gewrichts supplement voor een optimale ondersteuning van het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan gewrichten, gewrichtsbanden, pezen, kapsels, spieren en botten. Arthro Platinum kan preventief gegeven worden ter ondersteuning van sportpaarden, maar ook bij artrose of artritis, na een gewrichtsoperatie, het inspuiten van een gewricht of een pees blessure.

Het meest effectieve ingrediënt collageen type 2 is niet gedenatureerd. Dit betekend dat de ruimtelijke structuur van het collageen intact is en dat het probleemloos de maag kan passeren. Vervolgens komt het ongeschonden in de darm terecht waar het wordt opgenomen. Naast collageen bevat Arthro Platinum ook glucosamine, chondrotoïne sulfaat, MSM en hyaluronzuur wat goed is voor de pezen, banden en gewrichten.

Om op te starten begin je met 100 gram per dag, na 3-4 weken kan de dosis verlaagd worden naar 50 gram per dag. De Arthro Platinum is verkrijgbaar in poeder en pellet (brokjes) vorm. Arthro Platinum is dopingvrij.      

Poeder             1.5kg     € 81.95, dit komt op € 2.73 per dag

                 3kg     € 143.25, dit komt op € 2.39 per dag

              4.5kg     € 207.20, dit komt op € 2.30 per dag

Pellets              1.5kg      € 88.80, dit komt op € 2.96 per dag

                             3kg      € 156.60, dit komt op € 2.61 per dag

                          4.5kg     € 226.50, dit komt op € 2.52 per dag

 

 

 

Arthro Platinum Senior

Arthro Platinum Senior is vergelijkbaar met de "gewone" Arthro Platinum, alleen is deze speciaal ontwikkeld voor het oudere paard. Naast de bovengenoemde indicaties/redenen om het te geven, kan de Senior ook gegeven worden bij paarden die kampen met stijfheid met pijn. Het werkt namelijk licht pijnstillend.

Arthro Platinum Senior bevat naast collageen, glucosamine, chondrotoïnesulfaat en hyaluronzuur ook een hogere dosering aan MSM, duivelsklauw, kurkuma, druivenpit extract en rozenbottel, die helpen bij ongemakken veroorzaakt door verminderde kwaliteit of slijtage van gewrichten.

Door deze extra toegevoegde ingrediënten is Arthro Platinum Senior doping positief en mag het niet gegeven worden aan drachtige merries.

Ook hiermee begin je met een startdosering van 100 gram per dag wat na 3-4 weken verlaagd kan worden naar 50 gram per dag.

Arthro Platinum Senior is in poeder en pellet (brokjes) vorm.

Poeder                    1.5kg        € 69.95, dit komt op € 2.33 per dag

                                   3kg         € 129.95, dit komt op € 2.17 per dag

                                 4.5kg        € 171.95, dit komt op € 1.91 per dag

Pellets                     1.5kg        € 75.95, dit komt op € 2.53 per dag

                                    3kg        € 140.50, dit komt op € 2.34 per dag

                                 4.5kg        € 179.95, dit komt op € 2.00 per dag

 

BronchoProtect

BronchoProtect heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen in het algemeen en de bronchiën in de longen in het bijzonder. De combinatie van waardevolle kruidenextracten en uitgebalanceerde etherische oliën geeft deze verlichting. BrochoProtect kan gegeven worden bij lichte hoest en slijmvorming in de luchtwegen en het heeft een anti-allergische werking bij paarden met een overgevoeligheid voor stof en schimmelsporen.

Ergere hoest met dikker slijm kan wijzen op ergere aandoeningen. Bel ons dan dan ook altijd bij twijfel zodat een dierenarts kan kijken of dit middel wel voldoende is. Alleen met de juiste behandeling kan blijvende schade aan de luchtwegen voorkomen worden.

BrochoProtect is dopingvrij.

Dosering: 10 ml per dag.

500 ml     € 25.50, dit komt op € 0.51 per dag

1000 ml  € 43.70, dit komt op € 0.44 per dag.

 

GI Track Support

GI Track Support ondersteunt  het gehele gevoelige spijsverteringskanaal (maag en dunne-, blinde en dikke darm). Het kan ingezet worden om de spijsvertering van  uw paard gezond te houden, maar ook bij klachten van (terugkerende) koliek of dunne mest.
Maagdetoxificatie (ontgifting/ontslakking).
Dit supplement werkt al in de maag door de combinatie van ingrediënten die mycotoxines (giftige stoffen geproduceerd door schimmels) binden en neutraliseren. Hierdoor kunnen deze zonder problemen de darmen passeren en worden niet opgenomen door het lichaam.  Door  de toegevoegde L-glutamine wordt de gevoelige binnenkant van de maag, het slijmvlijs waarin de maagzweren kunnen ontstaan, gevoed en hersteld.
Dunne darm : vermeerdering van het opnamevermogen.
Als voedsel de dunne darm bereikt, verstrekt Amaferm® en de Aspergillus Oryzae het afbreken van de voedingsstoffen. Hierdoor worden ze makkelijker door het lichaam opgenomen. Daarnaast zorgt glutamine ervoor dat belangrijke darmvlokken in aantal groeien en zo hun opname capaciteit verhogen.  Deze twee processen samen zorgen voor  meer voedingsstoffen in de bloedsomsloop.
Blinde en dikke darm: verbetering functie.
De combinatie van ingrediënten (o.a. ontsloten gisten van Saccharomyces Cerevisiae) verschaffen een sterke procesondersteuning door het vezelrijke voedsel maximaal af te breken en de pH factor (zuurgraad) te stabiliseren. Hierdoor neemt het risico op koliek af en wordt het immuunsysteem optimaal ondersteund.
GI Track Support is dopingvrij. 

Dosering: 60 gram per dag = 2 maatschepjes.

2 kg      € 64.30, dit komt op € 1.95 per dag

4.5 kg   € 128.60, dit komt op € 1.71 per dag

 

HemoBooster

HemoBooster is ontwikkeld voor het behoud van gezonde bloedwaarden.  Er zijn veel momenten in het leven van een paard waar we zien dat het aantal rode bloedlichaampjes afneemt. Denk hierbij aan zware training, zieke dieren, dekhengsten in het dekseizoen, worminfecties (m.n.rode bloedworm). Ook bij paarden die reeds bloedarmoede hebben wordt dit supplement met succes ingezet.  Door het hoge gehalte aan vitamines en mineralen worden ook deze paarden optimaal geholpen bij herstel. Hemobooster is dopingvrij.

Dosering voor paarden in training, herstellende paarden en paarden met bloedarmoede: 60 ml per dag, paarden in training 30ml per dag.

1 liter       € 21.30, dit komt op € 0.64 per dag

2.5 liter    € 48.15, dit komt op € 0.58 per dag

5 liter       € 83.95, dit komt op € 0.50 per dag.

 

HoefSpecial 2.0

HoefSpecial 2.0 wordt gegeven aan paarden met een slechte kwaliteit van de hoeven en/of paarden die slecht in het haar zitten. Vaak wordt dit veroorzaakt door een tekort aan mineralen, sporenelementen (b.v. zink en koper), vitaminen (b.v. biotine en vitamine E) en aminozuren (b.v. methionine en lysine)
Uit onderzoek is gebleken dat de toevoeging van 15 mg biotine per dag een positief effect heeft op de groei en de soepelheid van het hoorn van de hoef. Die laag zorgt voor een goede vochtregulering van de hoef en raakt snel beschadigt tijdens het werk. HoefSpecial 2.0 is dopingvrij.

Dosering 30 gram per dag.

2 kg   € 35.70, dit komt op € 1.14 per dag

5 kg  € 129.95, dit komt op € 0.78 per dag

 

MuscleAid Xtra

MusleAid Xtra is het voedingssupplement voor paarden in zware training.

Een hoog gehalte aan aminozuren ondersteunt de gezonde ontwikkeling van de spieren. Naast de aminozuren zorgt de L-Carnitine voor de verbranding van vetten en het verkrijgen van meer energie. Tevens helpt het vermoeidheid tegen te gaan en gaat het spierverzuring tegen. Hierdoor wordt de spierafbraak verminderd en komt er minder melkzuur in de spieren tijdens de training. Minder melkzuur betekent een sneller herstel.

Gamma Oryzanol draagt bij aan een verbeterde groeihormoonspiegel en bevordert de toename van spier- en steunweefsel en spierkracht. 

Dosering: 60 gram per dag. MuslceAid Xtra is dopingvrij.

1.5 kg    € 60.90, dit komt op 2.44 per dag

3 kg       € 108.25, dit komt op € 2.17 per dag

 

 

 

ProVite

Provite is een supplement wat rijk is aan vitamines en mineralen en is niet alleen in te zetten voor sportpaarden die moeten presteren, maar ook bij paarden die slecht op gewicht te houden zijn, oudere paarden, herstellende paarden na ziekte, dragende en zogende merries en hengsten in het dekseizoen.

Waarom ProVite?

Het bestaat uit een evenwichtige en volledig spectrumformule: vitamines en gechelateerde sporenmineralen en aminozuren.

Groter behoud van energie en uithoudingsvermogen door een volledig spectrum van vitamine B-complex om energie en uithoudingsvermogen te ondersteunen.

Voeding om de immuniteit te indersteunen: het bevat hoge niveau's van antioxidanten .

Gezonde en glanzende vacht: door een grote hoeveelheid aan Omega 3 & 6 essentiële vetzuren.

Onderhoudt de spijsvertering en het immuunsysteem: door saccharomyces cerevisiae

Voedingsondersteuning voor de botten: extra biotine en aminozuurprofiel is toegevoegd.

Kortom een compleet supplement wat aan elk paard of pony gegeven kan worden.

 

Dosering: 60 gram per dag, het is in pellet vorm. ProVite is dopingvrij.

2 kg      € 51.70, dit komt op € 1.56 per dag

5 kg      € 119.50, dit komt op € 1.44 per dag

 

Recover Electrolyten

Als een paard zweet gaan er electrolyten verloren in het bloed, dit is bij elk paard wat arbeid verricht. Hierdoor kan het herstel na een training, wedstrijd of buitenrit langer duren dan gewenst. Door het paard electrolyten bij te geven gaan de spieren sneller ontspannen en kan het paard beter herstellen. Tevens gaat het paard ook beter drinken door het geven van electrolyten.

Lichte inspanning 50 gram p.d.

Matige inspanning 80 gram p.d.

Zware inspanning 100 gram p.d.

Recover Electrolyten zijn dopingvrij.

1kg         € 17.50, dit komt op € 0.70 bij 40 gram per dag

2.5kg      € 35.82, dit komt op € 0.57 bij 40 gram per dag

5kg         € 53.95, dit komt op € 0.43 bij 40 gram per dag

 

VetiCalm

VetiCalm helpt de spanning te verminderen bij paarden die gevoelig zijn voor veranderende situaties of ongewone omstandigheden. Het helpt de rust en concentratie van het paard voor en tijdens een training of wedstrijd te verbeteren. Het verlicht zenuwen, prikkelbaarheid en stress.

Passiflora heeft een rustgevende, harmoniserende en kalmerende werking en heeft een vergelijkbare werking als Valeriaan maar zonder de verslavende werking, is doping vrij en helpt bij nervositeit.

Groende thee bevat EGCG (epigallocetechin gallate) heeft een angstremmende werking, mogelijk door de interactie met GABA (gamma-aminoboterzuur) type A receptoren (dierstudie).

Melissa: wordt een anti-stress eigenschap toegeschreven. Bij paarden die nerveus zijn van nature werk Melissa kalmerend en harmoniserend.

L-Tryptofaan is een uitgangstof voor de aanmaak van veel belangrijke indoolderivaten. Deze stoffen hebben o.a. invloed op stemming en zelfvertrouwen.

Magnesium: ondersteund de weerstand tegen spanning en stress en versterkt het geheugen en concentratievermogen.

Thiamine, Vitamine B1: een gebrek aan vitamine B1 kan gevolgens hebben voor het zenuwstelsel. Dit kan ervoor zorgen dat het concentratievermogen verminderd wordt.

Dosring: 30 gram per dag. VetiCalm is dopingvrij.

2 kg    € 49.95, dit komt op € 0.75 per dag.

 

Vitamine E & selenium

In combinatie met selenium speelt Vitamine E een belangrijke rol bij de bescherming van spiervezels tegen beschadiging door afvalstoffen die ontstaan door inspanning (melkzuur). Vitamine E speelt bovendien een belangrijke rol bij de zuurstofopname. De behoefte aan Vitamine E is het grootst bij sportpaarden, drachtige merries en opgroeiende paarden. Een paard in training zou 2500 mg Vitamine E op een dag moeten krijgen.

In een sportbrok zit vaak niet meer dan 300 mg (soms zelfs nog minder) per kilo brok. Hier heeft een paard niet voldoende aan en zou een supplement bij moeten krijgen.

Dosering: 50 gram per dag. Vitamine E & selenium is dopingvrij.

1.5 kg  € 26.40, dit komt op € 0.88 per dag

3 kg     € 48.40, dit komt op € 0.80 per dag

 

 

 

Zand Ex Pellets

Een van de kwaliteitsverschillen bij Psyllium is het verschil tussen het zaad van het plantje en het zaadhoesje, oftewel de "husk". Deze husks hebben een sterkere werking dan de zaden. ze zijn echter ook duurder, omdat er bij de husk een extra bewerkingsstap voor nodig is om een goed product te krijgen. De husk werken sterker, omdat ze veel meer voedingsvezels bevatten dan de zaden. De zaden lijken qua werking meer op lijnzaad. Door de grote aanwezigheid van slijmstoffen (zowel in het zaad als in de husk) helpt het de darmpassage te vergemakkelijken. Het waterbindende vermogen bij husk is vele malen groter. Ook zal het per grondstoffenleverancier verschillen hoe zuiver de Psyllium is.

Onze Zand Ex pellets bevat Psyllium Husk, dit is een 100% natuurlijke vezel die het vocht in de darm bindt en zo een gelei-achtige massa vormt waaraan het zand zich hecht en zo mee wordt afgevoerd. Daarnaast bevat Zand Ex ook pre- en probiotica die zorgen voor het herstel van de darmflora. De pellets zijn smaleijke brokjes voor een gemakkelijke opname.

                       Dosering:

                       Pony's 100 gram gedurende 7 dagen

                       Paarden 200 gram gedurende 7 dagen

                       Grote paarden 300 gram gedurende 7 dagen.

                       Zand Ex is dopingvrij.

                       1.5kg    € 36.25, dit is een kuur voor een paard

                       3 kg      € 67.80, dit is € 31.65 voor een kuur per paard

                       5 kg      € 104.50, dit is € 29.52 voor een kuur per paard

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren