Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

Voedingssupplementen

Hieronder kunt u alle voedingssupplementen vinden die Dierenkliniek Winsum in het assortiment heeft.
Op de website www.fei.org onder het kopje 'clean sport' kunt u allerlei informatie vinden over het gebruik van voedingssupplementen en doping.

Op de website van Twydil kunt u het batchnummer invullen om te zien of het product dopingvrij is:
http://twydil.com/en-twyd/index.htm

Lubrichon Platinum

Eigenschappen:
Lubrichon Platinum geeft de doorslaggevende ondersteuning voor gezonde gewrichten.
• Ter ondersteuning bij duidelijk waarneembare gewrichtsstijfheid als gevolg van pijn.
• Ter ondersteuning bij ernstige bewegingsproblemen, vaak gepaard gaande met een ontsteking.
• Als nabehandeling of indien gewenst in plaats van een injectiebehandeling.

Lubrichon Platinum bevat alle effectieve ingrediënten voor een gezond gewricht.
Waar andere producten vaak een ééndimentionale ondersteuning geven, bevat Lubrichon Platinum o.a. het gepatenteerde BioCell Collagen II bestaande uit: Type II Collagen, gedepolymeriseerd chondroitine sulfaat en Hyaluronzuur. Zowel het hyalyronzuur als het chondroitine sulfaat zijn speciaal bewerkt om opname vanuit de darm mogelijk te maken.
Deze krachtige formule bevat tevens effectieve hoeveelheden Glucosamine HCL, MSM en co-factoren, die gezamelijk alle elementen bevatten die men terug vindt in gezond gewrichtskraakbeen en samenwerken om de meest effectieve ondersteuning te geven voor een optimale gezondheid van de gewrichten.

Grand Vite

Eigenschappen:
Prestatie verhogend, herstel bevorderend, algeheel ondersteunend.

Een compleet voedingssupplement met een breed spectrum aan vitaminen, mineralen en aminozuren.
Bij Grand Vite ligt de nadruk op de aminozuren in combinatie met een hoog percentage vitamine B12.
Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïne en spierweefsel. Alle fysiologische processen die te maken hebben met sport en energie, herstel, spier- en krachttoename en vetverlies, humeur en hersenfunctie zijn nauw verbonden met aminozuren.
Vitamine B12 zorgt voor aanmaak van rode bloedcellen welke zuurstof vervoeren.
Vitamine B12 verhoogt de energie en het uithoudingsvermogen. Grand Vite is hierom uitermate geschikt voor sportpaarden die moeten presteren.
Tevens in te zetten bij: "Hard Keepers" (dit zijn paarden die slecht op gewicht te houden zijn), oudere paarden, herstellende paarden na ziekte, dragende en zogende merries en hengsten in het dekseizoen.

Vitamin Power Paste

Extra boost. Bevat hoge concentratie aan vitamines, aminozuren en mineralen.
Bevordert prestatie van het paard op zeer korte termijn. Bevordert het herstel na (zware) inspanning. Werkt zeer snel.
Kan 1,5 uur voor prestatie gegeven worden voor extra boost.

Heamaccelerator

Eigenschappen:
Werkt merkbaar vitaliserend. Speciaal bij prestatievermindering, gebrekkige bloedaanmaak, gebrek aan eetlust en na ontwormen. Kan echter ook ingezet worden bij het wisselen van haar, bij herstel en het niet bereid zijn te presteren.

Opkikker bij lusteloze paarden en speciaal geschikt voor sportpaarden.
Heamaccelerator bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen en is verrijkt met goed opneembaar ijzer.
IJzer is noodzakelijk voor het aanmaken van rode bloedcellen. Verhoogt de capaciteit om vervoerde zuurstof vast te houden op het niveau van de spieren, de organen en de weefsels.
Verhoogt de energie-capaciteit en de weerstand tijdens het werk.

Grand Calm

Eigenschappen:
Vermindert spanning bij nerveuze paarden. Daardoor wordt het paard beter hanteerbaar en beter in staat zich op het werk te concentreren

De oplossing voor gestreste, nerveuze, bange of gespannen paarden!
Zorgt voor een betere concentratie.
Om het effect te maximaliseren bevat dit supplement vier verschillende soorten magnesium die gezamenlijk zorgen voor een maximale opneembaarheid.
Daarnaast een hoge dosering van het aminozuur theanine en vitamine B1. Deze stoffen zorgen ook op een natuurlijke manier voor vermindering van spanning, zonder “suf-makende” bijwerkingen.

Grand Digest

Eigenschappen:
Houdt het complexe spijsverteringssysteem van uw paard op top niveau. Grand Digest geeft de oplossing om alle drie fases van de spijsvertering optimaal te houden.

Maag - detoxificatie (ontgifting/ontslakking): Grand Digest werkt al vanaf het begin in de maag door de combinatie van Toxynil-Plus en zeolieten-mineralen die mycotoxines (gif door schimmels) binden en neutraliseren om daarmee een schadeloze doortocht te verschaffen door het lichaam. Door het aminozuur glutamine toe te voegen wordt de gevoelige maagbekleding (met het maagslijmvlies), waarin de maagzweren kunnen ontstaan, gevoed en hersteld.

Dunne darm – vermeerdering van het opnamevermogen: Als voedsel de dunne darm bereikt, versterkt het Multizyme mengsel het afbreken van de voedingsstoffen door enzymen. Glutamine zorgt ervoor dat belangrijke darmvlokken in aantal groeien en zo hun opnamemogelijkheid verhogen en meer voedingsstoffen in de bloedsomloop brengen.

Dikke darm – verbetering: de combinatie van fungi (schimmels), zoals de aspergillus oryzae en Diamond VYeast, een gist dat buiten de koelkast bewaard kan worden, verschaffen een sterke procesondersteuning door het vezelrijke voedsel maximaal af te breken, de PH-factor te stabiliseren waardoor het risico op koliek afneemt en het functioneren van het immuunsysteem duidelijk verbetert.
Bij risico’s op koliek, maagzweren, diarree, een slechte immuniteit of spijsverteringsproblemen.

Pro-Gastro

Eigenschappen:
Een veelomvattend compleet voedingssupplement speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van veulens en paarden met maagdarm zweren of overtollig maagzuur of voor veulens en paarden die hier gevoelig voor zijn tengevolge van o.a. stress.

Pro Gastro neutraliseert de productie overtollig maagzuur en kalmeert en beschermt het slijmvlies van de maag en darmwand. Bevordert de genezing en herstel van het slijmvlies van de maag en darmwand.
Kan helpen bij “kribbenbijters” en “luchtzuigers”.
 
Bevat glutamine voor preventie en genezing van maagzweren en ontstekingen aan van de dikke darm. Bevat verder dihydroxyaluminiumnatriumcarbonaat, calciumcarbonaat, magnesium en aluminiumhydroxide voor het neutraliseren van overtollig maagzuur en het beschermen van het darmslijmvlies. Lecithine en pectinevezels absorberen maagzuur, vertragen het ledigen van de maag en werken positief op de darm-flora.

Vitamine E

l ProVitESelenium1

Vitamine E is een anti-oxidant. In combinatie met Selenium beschermt het de spiervezels tegen beschadigingen die het gevolg zijn van inspanningen. Daarnaast wordt het herstel van deze spierbeschadigingen bevorderd. Vitamine E kan het paard niet zelf aanmaken. Het moet dus uit het voer worden opgenomen. Het komt normaal gesproken voor in (voorjaars)gras, maar omdat deze stof erg instabiel is, wordt het vrij snel inactief als het gras gedroogd wordt bij hooi- of kuilgras winnen. Ook het vitamine E-gehalte van het weidegras is slecht te voorspellen. Het is dus zaak om te zorgen dat paarden die prestaties moeten leveren in de vorm van sport of fokkerij voldoende vitamine E aangevuld krijgen bij het voer. Zorg dat het paard minimaal 900 mg vitamine E per dag krijgt.

Geef minimaal 900mg vitamine E per dag (let op vitamine E gehalte in brok: 100 – 400 mg/kg)
Wordt héél gemakkelijk opgegeten door de paarden. Kan ook zonder brok in de voerbak.
Per schepje: 800mg vitE. Volle dosering is dus dikke schep per dag.
Gaat 25 dagen tot 6 weken mee als brok veel vit E bevat.

Beschikbaar in een emmer van 1,5 kg en 3 kg.

Biotin-plus van med4vets

Biotine is een stof die ingebouwd wordt in het hoorn van de hoeven. De hoornkwaliteit wordt hierdoor sterk verbeterd. Dit is bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Het duurt ca 9 maanden voordat het nieuwe, verbeterde hoorn tot beneden aan bij de draagrand gegroeid is.

Wanneer kan ik Biotin-plus inzetten?
Bij paarden met brokkelhoeven

Twydil 5kg

Electrolyten
Bij inspanning kan een paard met het zweet grote hoeveelheden electrolyten verliezen, terwijl er in het rantsoen van een paard bijna geen electrolyten zitten. Het is dus belangrijk dit aan te vullen. Electrolyten zijn een essentieel onderdeel van de vochtbalans van het paard. Als een paard te veel electrolyten verloren heeft, zal het bijvoorbeeld ook geen dorstprikkel krijgen en daardoor ook te weinig drinken. Daardoor kan het paard uitgedroogd raken.
Aanvulling: 20-90gram per dag.  Gaat dus 250 – 55 dagen mee.

Sand-Ex (= sand clear)

Bij problemen met zand eten (koliek/ diarree).
Bevat natuurlijke psylliumvezels Deze vezels vormen in de darm een gelei-achtige massa die zand bindt. Daarnaast wordt de darmwerking gestimuleerd door de psylliumvezels. Op die manier wordt het paard geholpen zand uit de darmen af te voeren.

Wanneer kan ik Sand-Ex inzetten?
Bij paarden die mogelijk zand binnenkrijgen. Bijvoorbeeld paarden die in zand-paddocks lopen en daar hooi gevoerd krijgen of afgevallen boomblad eten.
Geven als een kuur van 7 dagen. Bij echte “zand-eters” kan de kuur eens per 3 tot 4 weken herhaald worden.

Equitop myoplast

Dit is een 100% natuurlijk, kwalitatief hoogwaardig supplement. Het bevat een unieke combinatie van 18 aminozuren.
Aminozuren zijn de bouwstenen die nodig zijn voor proteïnen die het paard helpen spieren op te bouwen en beschadigd spierweefsel te herstellen. Een deel van de aminozuren die het paard nodig heeft, kan het paard zelf produceren, maar een deel moet uit de voeding worden opgenomen. Op die manier kan een tekort ontstaan aan enkele van deze essentiële aminozuren. Dit kan langzame groei of te zwakke spieren tot gevolg hebben. Als de aminozuren de juiste balans hebben, reageren de spieren beter op training en wordt de hersteltijd verminderd. Dit zorgt voor prestatieverbeteringen.

Wanneer kan ik Equitop Myoplast inzetten?
In perioden waarin spieropbouw nodig is. Bijvoorbeeld bij intensieve training en wedstrijden, bij jonge paarden die in training worden genomen of bij revalidatie na letsel.

Het paard moet tenminste 4 weken Equitop Myoplast gevoerd krijgen. Na 2-4 weken is effect te verwachten.

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren