Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

foto3.pngfoto2.png

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Mierenlokdoos

De inhoud van een mierenlokdoos is zoet en daardoor aantrekkelijk voor onze huisdieren. Gelukkig is het opeten van de inhoud niet snel levensbedreigend maar kan wel gevaarlijk zijn bij kleine honden en katten. Neem daarom toch altijd contact op met uw dierenarts.

Een mierenlokdoos heeft een aantal openingen waardoor mieren bij een gesuikerde vloeistof kunnen komen. Deze lokstof bevat een insectendodend middel (insecticide). Als honden of katten bij zo’n mierenlokdoosje kunnen komen, wil het nog wel eens gebeuren dat ze de inhoud opslurpen. Aangezien de hoeveelheid insecticide in het doosje over het algemeen gering is, monden deze blootstellingen doorgaans niet uit in ontwikkeling van symptomen. Indien echter een klein hondje (<5 kg) of een kat de gehele inhoud verorbert, kunnen verschijnselen optreden zoals spiertrillingen, speekselen, incontinentie en vernauwde pupillen. In dat geval is behandeling door een dierenarts noodzakelijk.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 13:53
Meer in deze categorie: « Links Nierproblemen »

Even voorstellen

Françoise Rey

Françoise Rey Françoise Rey is in 2000 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Daarna is zij enige jaren werkzaam geweest op de paardenklinieken van de Universiteit Utrecht, zowel in de patiëntenzorg als voor het geven van onderwijs. Daarna is zij in 2004 neergestreken in het Groningse Winsum als Erkend Paardendierenarts. Naast…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren