Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Mierenlokdoos

De inhoud van een mierenlokdoos is zoet en daardoor aantrekkelijk voor onze huisdieren. Gelukkig is het opeten van de inhoud niet snel levensbedreigend maar kan wel gevaarlijk zijn bij kleine honden en katten. Neem daarom toch altijd contact op met uw dierenarts.

Een mierenlokdoos heeft een aantal openingen waardoor mieren bij een gesuikerde vloeistof kunnen komen. Deze lokstof bevat een insectendodend middel (insecticide). Als honden of katten bij zo’n mierenlokdoosje kunnen komen, wil het nog wel eens gebeuren dat ze de inhoud opslurpen. Aangezien de hoeveelheid insecticide in het doosje over het algemeen gering is, monden deze blootstellingen doorgaans niet uit in ontwikkeling van symptomen. Indien echter een klein hondje (<5 kg) of een kat de gehele inhoud verorbert, kunnen verschijnselen optreden zoals spiertrillingen, speekselen, incontinentie en vernauwde pupillen. In dat geval is behandeling door een dierenarts noodzakelijk.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 13:53
Meer in deze categorie: « Links Nierproblemen »

Even voorstellen

Ana Rubio Garcia

Ana Rubio Garcia Ana is 9 jaar geleden uit Spanje gekomen voor de zeehonden ze werkt dan ook op het zeehondencentrum in Pieterburen. Daar ligt haar hart. Ze doet veel onderzoek en gaat naar vele congressen. In 2009 heeft ze haar diploma als dierenarts gehaald. Sinds februari 2018 is ze 2 middagen in…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren