Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Nagels

In de natuur slijten nagels vanzelf af door het graven van holletjes en lopen op harde ondergrond. Dat gebeurt niet altijd bij thuis gehouden dieren. Te lange nagels dienen geknipt te worden. Dit kunt u zelf doen, maar u mag ook bij ons komen om dit te laten doen.

Over het algemeen slijten nagels goed af en hoeven ze niet geknipt te worden. In de natuur zullen de dieren op een wisselend harde ondergrond lopen en holletjes graven in de grond. Omdat het soms toch moeilijk is om deze leefomgeving in gevangenschap goed na te bootsen, kan het toch gebeuren dat de nagels van uw knaagdier te lang worden. U kunt ze dan zelf knippen. Bij de dierenwinkel hebben ze verschillende soorten nageltangetjes. Wanneer u zelf de nagels wilt gaan knippen, let er dan wel op dat u niet in het ‘leven’ van de nagel knipt. Dit doet het diertje pijn en zorgt ervoor dat de nagel gaat bloeden. Als u het niet aandurft, kunt u altijd bij ons langs komen met uw knaagdier. De dierenarts kan u dan laten zien waar u op moet letten. Om te voorkomen dat uw knaagdier te lange nagels krijgt, moet u zorgen voor voldoende graaf- en klimmogelijkheden in het verblijf van uw knaagdier.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:20

Even voorstellen

Anneke Nicolay

Anneke Nicolay Als dochter van een dierenarts groeide Anneke op tussen en met dieren. Als heel klein meisje bracht ze uren door met haar vader en zijn collega’s. Op de praktijk kijken bij operaties of mee de boer op helpen met verlossingen. Deze kennis zorgt ervoor dat Anneke met de meeste vragen…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement

Landbouwhuisdieren