Per 1 april zijn wij op zaterdagen gesloten.

L

Bekijk hier verschillende links.

  • Links

Links

Links

Op deze pagina kunt u links vinden naar belangrijke pagina's.

Dierenopvang Centrum Groningen

Dierenopvang Centrum Groningen vangt vogels en wilde dieren op die ziek of gewond zijn.

Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren

Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) is speciaal in het leven geroepen om u deskundig advies te geven. Bij de aanschaf van een huisdier, maar ook daarna – zodat u uw huisdier op een verantwoorde manier kunt houden.

Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde is de beroepsorganisatie van dierenartsen in Nederland. Zij verenigt de in uiteenlopende disciplines werkzame dierenartsen.

Dierenambulance Groningen

De Vereniging Dierenambulance Groningen is in 1979 opgericht met als doel het helpen van zieke en gewonde dieren. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor calamiteiten en minder dringende zaken.

Insektenwereld

In NatuurDoeCentrum Insektenwereld betreedt je de wereld van de insekten.
Het park is in 1998 opgericht door Ton en Gonda van der Made met als doelstelling: mensen door recreatie en educatie spelenderwijs kennis te laten maken met dieren en hun onmiskenbare plek in de natuur.

Zeehondencrèche

Een bezoek aan de Zeehondencrèche is geschikt en interessant voor iedere leeftijdsgroep. U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet.

De Hooge Hoeve

De Hooge Hoeve is een modern pension met alle voorzieningen en mogelijkheden om uw huisdier tijdens uw afwezigheid het naar de zin te maken.

Ronald van Kampen Hondenschool

Leer uw hond begrijpen en krijg meer plezier in de omgang met uw hond. Volg hondentrainingen en cursussen bij Hondenschool Ronald van Kampen. Indien u gedragsproblemen heeft met uw hond, dan kunt u aankloppen bij het Gedragscentrum.

Dierenasiel Zuidwolde

Als u op zoek bent naar een nieuw huisdier, kunt u wellicht hier eens kijken. Er is volop keuze uit honden en katten die op zoek zijn naar een nieuwe baas.

De Tweede Lijn

Wanneer uw dierenarts meent dat een aandoening of probleem te complex is om zelf op te pakken, dan er doorverwezen worden naar de Tweede Lijn. De Tweede Lijn biedt uw huisdier gespecialiseerde medische zorg.

Nederlandse Databank Gezelschapsdieren

De website van de Nederlandse Databank Gezelschapdieren biedt u de mogelijkheid om 24 uur per dag informatie op te vragen over de eigenaar van een gevonden huisdier. Hier kunt u evt. adreswijzigingen doorgeven wanneer uw huisdier gechipt is.

Kattengedrag en welzijn

De Feline Welfare Foundation (FWF) is een organisatie van professionals op het gebied van kattenwelzijn die zich nationaal en internationaal richt op het verbeteren van het lichamelijk en geestelijk welzijn van katten.

Petplan dierenverzekering

Een zorgverzekering voor uw huisdier.

Proteq dierenverzekering

Een zorgverzekering voor uw huisdier.

Stichting Kat in nood

De doelstelling van de stichting is de opvang van niet- of moeilijk herplaatsbare katten. Het betreft veelal katten op hoge leeftijd of met een handicap.

Paardenmelkerij De Lage Wierde

Paardenmelkerij De Lage Wierde te Wirdum is in 2000 gestart met het melken van twee Haflingers
Een eigenschap van paardenmelk is dat het (een gezonde) spijsvertering ondersteunt. Kijk op de site voor meer informatie.

Frettenopvang Uithuizen

Frettenopvang Uithuizen in de provincie Groningen vangt fretten op die om verschillende redenen niet meer verzorgd kunnen worden door hun baasje. ook vangen zij vondelingen op. Deze fretten kunnen weer herplaatst worden na een quarantainetijd van 2 weken, als ze de inentingen hebben gehad, gechipt zijn en sociaal gedrag vertonen.

Trimsalon Josiena

U kunt hier terecht met uw hond, kat en knaagdieren. De trimsalon bevindt zich in Winsum te Groningen. In de trimsalon wordt het dier met alle liefde en geduld behandeld en getrimd.

Oppas voor de poes

Sinds 2005 is ‘VOOR DE POES’ een vertrouwde en welbekende oppasservice aan huis voor katten en andere kleine huisdieren in de stad Groningen en omstreken.

Terug naar Katten informatie