Nieuwsbrief december 2021

Dienstenkring

Het werk van een dierenarts stopt niet om 17.00 uur. Ook buiten openingstijden en in het weekend zijn er dieren die met spoed zorg nodig hebben. Het tekort aan dierenartsen en de hoge werkdruk in de sector zorgt er onder andere voor dat veel dierenartsenpraktijken zich vaak in bochten moeten wringen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Daarnaast worden veel dierenartsenpraktijken steeds gespecialiseerder. Net als bij de humane zorg gaan we er in de diergeneeskunde ook naartoe dat er goed gefaciliteerde dierenziekenhuizen ontstaan, waar 24 uur per dag zorg geleverd kan worden. Dus ook 's nachts en in het weekend.

Om alle dieren altijd zo goed mogelijk te kunnen helpen is het fijn om een goede samenwerking te hebben met buurtpraktijken. Dat heeft als gevolg dat klanten soms iets verder moeten rijden dan ze  gewend zij, of dat je voor een spoedgeval buiten openingstijden naar een andere locatie moet dan waar je normaal gesproken een vaccinatie haalt.
Vanaf 1 januari 2022 treedt de spoedkring Van Zeebroeck - Van Stad tot Wad dierenartsen - Dierenkliniek Winsum in werking.
Na 17.00 uur worden spoedgevallen bij Van Stad tot Wad dierenartsen (Noorddijkerweg 26a, Groningen) of Dierenkliniek Winsum (Lombok 27, Winsum) behandeld.

Tevens kan het zijn dat de dienst gedaan wordt bij onze vestiging in Groningen: dierenkliniek Eikenlaan.

Sluiting dependance Leens per 1 januari 2022

Mede door het tekort aan dierenartsen hebben wij moeten besluiten om de dependance in Leens te sluiten. Zoals u misschien al wel gemerkt heeft waren we daar af en toe op de maandag middag. Het is voor ons niet meer mogelijk om de praktijk daar te bezetten.

We willen wel onze uiterste best doen om de klanten uit Leens en andere omliggende dorpen te blijven voorzien van diergeneeskundige zorg of het afhalen van medicatie en/of voer. Het kastje blijft dan ook bestaan.

Mocht u problemen hebben met vervoer, dan kunt u de dierenambulance bellen. Zij kunnen u tegen betaling naar de kliniek in Winsum brengen.

Budget enten

De assistentes krijgen aan de telefoon nog wel eens te horen dat een consult niet nodig is bij de vaccinatie, want de hond of kat is gezond. Daarom gaan we een pilot doen met budget enten. Bij deze afspraak wordt er naar het hart van uw huisdier geluisterd en een kort onderzoek gedaan. Als uw huisdier gezond is wordt hij gevaccineerd en kunt u weer naar huis. Er kan tijdens dit consult niet even worden gekeken naar een bultje, een zeer oor en is er geen tijd voor verdere vragen. Mocht de dierenarts iets zien wat niet goed is, dan kunt u daar een nieuwe afspraak voor maken waarbij dit verder bekeken wordt.

De prijs voor het budget enten van de standaard enting is € 45.00. Dit is exclusief kennelhoest en rabiës vaccinatie.

Het budget enten is op dinsdagmiddag van 16.30 tot 17.00 uur en gaat op inloop, u kunt hiervoor dus geen afspraak maken.

Castratie/sterilisatie actie

Er blijft vraag bestaan naar de castratie- en sterilisatie actie, dus gaan we deze toch weer aanbieden. Vanaf februari hebben we elke eerste dinsdag van de maand weer actie.

Normaal prijs sterilisatie poes: € 158.12

Tijdens de actie: € 135.00

Normaal prijs castratie kater: € 73.00

Tijdens de actie: € 63.50

U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.