Afd. Gezelschapsdieren
0595 44 18 00

Afd. Landbouwhuisdieren
0595 44 17 06

Afd. Paarden
06 22 84 71 63

teamfoto 4

Katvriendelijke praktijk

banner katvriendelijk

Dierenkliniek Winsum is de eerste katvriendelijke praktijk van Nederland. Wilt u meer informatie over wat dit inhoudt voor uw huisdier? Ga dan naar onze speciale pagina over de katvriendelijke praktijk.

 

Pup of kitten aanschaffen?

Bent u van plan om binnenkort een pup of kitten aan te schaffen? Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

De fret als huisdier

Een fret die van jongs af aan in nauw contact met de mens is opgegroeid, is een prettig en aanhankelijk huisdier.  Eenmaal losgelaten uit de kooi is hij zo blij dat hij als het ware danst van vreugde, onderwijl luid kwetterend. Soms weet hij van gekkigheid niet wat te doen. Oplettend volgt hij al je doen en laten en heeft hij niets liever dan dat je je intensief met hem bezighoudt.

Bij de aanschaf van een fret kan het best een jonge pup van 6-8 weken worden genomen. De keuze van een mannetje of vrouwtje hangt af van de persoonlijke voorkeur. Een mannetje wordt groter maar stinkt meer, tenzij hij wordt gecastreerd. Een fret is niet geschikt als huisdier voor hele jonge kinderen. Doordat kinderen in hun argeloosheid en onwetendheid de dieren weleens onjuist kunnen behandelen, lopen ze het risico te worden gebeten.


Een jonge fret moet worden opgevoed. Zindelijk zijn ze van nature. Het bijten, alhoewel niet agressief bedoeld, naar mensen en andere huisdieren moet consequent met een tik op de neus worden afgeleerd.  Ze zijn totaal niet bang voor andere aanwezige huisdieren als kat of hond. Het contact tussen hen moet daarom in goede banen worden geleid; meestal gaat het erg goed. Ze kunnen eventueel getraind worden om simpele commando’s op te volgen, zoals komen als de naam wordt geroepen. Tevens kunnen ze leren lopen aan een riempje om de nek of in een borsttuigje.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2017 14:36

Even voorstellen

Spoedeisende hulp

Spoedeisende hulp De spoedeisende hulp wordt uitgevoerd door de erkende geborgde rundveedierenartsen van onze praktijk. In zeer uitzonderlijke situaties kunnen wij gebruik maken van de diensten van drie buurtpraktijken. U belt gewoon de praktijk op nummer 0595 - 441706. Wij zorgen er vervolgens voor dat er zo snel mogelijk een rundveedierenarts naar…

Adresgegevens

Hoofdlocatie Winsum
Lombok 27
9951 SC Winsum (Groningen)

Dependance Leens
Valge 1
9965 PD Leens

Privacy statement