Let op: op 9 en 30 juli is er in verband met vakanties geen budgetenting spreekuur

Stage lopen

Stage lopen bij Dierenkliniek Winsum

Voor de volgende opleidingen is het mogelijk stage bij ons te lopen

- 4-jarige opleiding MBO tot dierenartsassistente paraveterinair

- 2-jarige verkorte opleiding MBO tot dierenartsassistente paraveterinair, mits de vooropleiding dierverzorging is gedaan

Helaas is het niet mogelijk om snuffelstages bij ons te lopen. Dit omdat het risico te groot is dat er ongelukken gebeuren. Wij werken met zieke en daardoor vaak boze dieren. In het verleden heeft dat voor problemen gezorgd en het belangrijkste is natuurlijk dat wij de veiligheid kunnen garanderen voor leerlingen.

Het is wel mogelijk voor scholen om met de klas een kijkje achter de schermen te komen doen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze assistente Esther Klok.

Stageplaatsen

Al jaren begeleiden wij met veel plezier stagiaires. Als praktijk hebben we daarvoor ons eigen stage begeleidingsprogramma ontwikkeld. Op deze manier zorgen we ervoor dat we naadloos aansluiten op de eisen van de verschillende scholen. We ontvangen leerlingen die de 4-jarige MBO-opleiding tot dierenartsassistente volgen. De studenten komen niet alleen vanuit het AOC Terra Groningen, maar ook vanuit Barneveld en Leeuwarden. Om de stagiaires optimaal te kunnen begeleiden heeft één van onze paraveterinairen alle onderstaande certificaten behaald via het AOC Terra:

  • Van vakdeskundige naar praktijk opleider
  • Van praktijk opleiden naar coachen
  • Van coachen naar gericht coachen

Daarnaast wordt er ook ieder jaar de nodige extra nascholing gevolgd. Op onze praktijk is het mogelijk om alle praktijk examens te kunnen laten afnemen. Wij sluiten dus baliewerkzaamheden en telefoonvaardigheden niet uit en deze kunnen bij ons gewoon getraind en geëxamineerd worden.

Stage aanvragen

Stuur een sollicitatiebrief naar info@dierenkliniekwinsum.nl t.a.v. Esther Klok.

Mocht er plaats zijn voor de aangevraagde periode, dan vragen we je om een dag bij ons te komen mee lopen. Op deze manier kunnen we zien of je in het team past. Wij vinden het heel belangrijk dat we allemaal met plezier naar het werk gaan en aan het einde van de dag gaan we dan ook even om de tafel om te kijken of het klikt van beide kanten.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Terug naar over ons